Kanalci so izgubili

Odbojkarji ACH Volleya so v zaostali tekmi 8. kroga 1. DOL za moške doma premagali premagali Salonit Anhovo s 3:2 (19, -23, 20, -21, 12).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Odbojkarji ACH Volleya so še enkrat več dokazali, da jim zaenkrat državno prvenstvo ne pomeni toliko kot liga prvakov. Proti Salonitu, ki so mu bile glede na stanje na lestvici točke precej bolj potrebne, je domači trener Zoran Kedačič gledalcem predstavil kombinirano predstavo, s poškodbami obremenjen Žiga Štern je obstal na klopi, kar se je v igri še kako poznalo. Motivirani Kanalci, ki so igrali z okrepitvijo Arsenijem Mutapčijo, so bili enakovreden tekmec, na koncu so osvojili pomembno točko, Ljubljančanom odličen blok ni bil dovolj za popoln izkupiček, z samo dvema osvojenima točkama pa so morali prepustiti prvo mesto na prvenstveni razpredelnici tekmecu iz Kamnika.

Dvorana Tivoli, gledalcev 150, sodnika: Kern (Kranj), Melavc (Šempeter).
ACH Volley: Flajs 12, Slaught, Kozamernik 15, Kovačič, Purič 8, Satler 5, Pleško, Jurić, Kumer, Štern, Pokeršnik 25, Buculjević, Armenakis 9.
Salonit Anhovo: Česnik 3, Jereb 1, Mutapčija 16, Pirih, Mijatović 11, Čabarkapa 16, Kovačič, Tomić 1, Jerončič 6, Šarič.

Kanalci so prvi niz izgubili zaradi slabega sprejema, a v drugem so ga izboljšali, zato so bili v polju v nadaljevanju bolj enakovredni, v končnici so ga tudi dobili, kar je pomenilo izenačenje. Servisi domačih so bili v tretjem nizu spet pretrd oreh za goste, toda ti so v četrtem nizu izkoristili slabšo igro domačih ter si s tem priborili peti niz. V njem pa niso imeli rešitve za domači blok, tudi igra v obrambi ni bila na ravni, kot si je želel trener Gregor Jerončič, tako da sta dve otčki ostali doma.

STA


Najbolj brano