Kanalci so bili boljši

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 10. kroga 1. DOL za moške doma premagali SIP Šempeter s 3:1 (-20, 21, 19, 15).

Prednost so Kanalci po zaslugi Čabarkape še povečali. Foto: Igor Mušič
Prednost so Kanalci po zaslugi Čabarkape še povečali. Foto: Igor Mušič

KANAL > Odbojkarji Salonita v prvem delu prvenstva niso blesteli, zaenkrat njihov položaj v boju za uvrstitev v modro skupino ni rožnat, tako da si spodrsljajev ne smejo več privoščiti. V tekmi s Šempetrani, ki so jih na prvi tekmi v Šempetru gladko premagali, so tako nujno potrebovali zmago, toda po nizu in pol jim je slabo kazalo. Savinjčani so gladko dobili prvi niz, nato pa imeli pobudo tudi na začetku drugega, v katerem so že vodili s 16:11 in 17:13. A po vstopu nekaterih rezervistov je sledil preobrat, Kanalci so v končnici niza prišli do izenačenja na 1:1, nato pa prevzeli pobudo ter je do konca niso več izgubili.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 200, sodnika: Jovanović (Komenda), Novak (Dvor).
Salonit Anhovo: Česnik 5, Jereb 3, Karnel, Mutapčija 3, Pirih 2, Mijatović 11, Čabarkapa 25, Kovačič, Gadnik 7, Tomić, Jerončič 13.
SIP Šempeter: Marovt 4, Robida 12, Oder 3, Port, Pokeršnik 23, Majer, Udrih, G. Vrhunc 5, Javornik 4, Majcenovič-Zuka 4, Hirci, Markovič, Hrastovec.

Gosti, ki so igrali brez prvega podajalca Jerneja Vrhunca, so tekmo začeli, v prvem nizu so vodili od začetka do konca. Z blokoma Timoteja Majcenovića in Denisa Robide so povedli s 4:1, njihov prvi nalet so domači zaustavili in nevtralizirali, toda po izidu 7:8 je sledil nov, ki ga je z blokom Saši Gadniku za izid 7:12 končal Gregor Javornik. Ko je Robida dosegel as in ko je Šempeter povedel z 18:11, je bilo jasno, da bo Salonit težko prišel do vodstva z 1:0. Na koncu se je sicer približal na 20:22, toda nato naredil dve napaki in niz je šel v roke Savinjčanov.

Te so vodili tudi na začetku drugega niza. Z asom Gašperja Vrhunca 11:7, štiri točke razlike pa so bile tudi pri izidu 13:17. Toda nato so za njih začeli problemi. V napadu sta se pri domačih razigrala Luka Jerončič, ki je v drugem nizu prišel v igro namesto Arsenija Mutapčije, ter Dejan Čabarkapa, ki sta s točkami v napadu začela kreirati preobrat. Jerončič je svojo ekipo povedel v vodstvo z 19:18, z asom pa je postavil še izid 23:20, kar je zadostovalo za izenačenje na 1:1.

Kanalci so lahko lažje zadihali, čeprav se sprostiti še niso mogli. Savinjčani, ki v Kanalu niso imeli česa izgubiti, so se tudi v tretjem nizu še dobro upirali, še po drugem tehničnem odmoru so zaostajali le za točko. Odločilni trenutki pa so prišli po izidu 19:17, ko so domači dosegli tri zaporedne točke, Urban Česnik jih je z blokom popeljal v vodstvo 22:17, s tem pa je bilo bolj ali manj jasno, da bodo povedli z 2:1.

Vodstvo 4:1 na začetku četrtega niza je napovedovalo, da je Salonit ujel ritem. Gostje se po zaslugi Danijela Pokeršnika še niso vdali, toda ko je Čabarkapa postavil izid 11:7, se je njihova ladja začela potapljati. Dokončno se je potopila po servisih Jerončiča, ki so poskrbeli za vodstvo 19:13. Tega so nato Primorci predvsem po zaslugi Čabarkape še povečali.

STA


Najbolj brano