Kanalci premagali Mariborčane

Odbojkarji Salonita Anhovo so v prvi četrtfinalni tekmi končnice v 1. DOL za moške doma s 3:0 (22, 20, 19) premagali Maribo

Israel Dos Santos Foto: Igor Mušič
Israel Dos Santos Foto: Igor Mušič

KANAL > Kanalci so šele v zadnjem krogu modre skupine na četrtem mestu prehiteli Mariborčane, ki so jih v letošnji sezoni premagali trikrat, enkrat pa so bili boljši varovanci Gregorja Hribarja, ki so do zmage 3:2 prišli v kanalski športni dvorani v uvodnem krogu modre skupine. Na prvi četrtfinalni tekmi končnice so se zmage veselili domači odbojkarji, ki so bili boljši v vseh elementih igre, gostom pa ni pomagala niti dobra igra Tomaža Horvata, ki je bil z 20 točkami najbolj učinkovit igralec tekme.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 250, sodnika: Perčič (Kamnik) in Novak (Dvor).
Salonit Anhovo: Mijatović, Česnik 7, Šarič, Karnel 1, An. Kovačič, Dos Santos 10, Jerončič, Čabarkapa 15, Okroglič 11, Krivec, Tomić, Savičić 7.
Maribor: Horvat 20, Planinc 1, Mlakar 3, Abraham 1, Vrabl, Zidar, Košenina 3, Kasnik 1, Šoštarič, Uremović 3, Virtič, Plesec 13, Knuplež.

Varovanci Leona Schillinga so tekmo začeli z več žara, bolj odločno, s tremi zaporednimi točkami Urbana Česnika, dve od teh je dosegel z blokom, so Kanalci prvič na tekmi gostom pobegnili na štiri točke (15:11), takšna je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. V nadaljevanju so se jim Mariborčani približali le na točko zaostanka (16:17), vendar je bil to njihov zadnji poskus, da bi prišli do preobrata. Z delnim izidom 7:1 so domačini prišli do kar šestih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, razpoloženi Česnik je izkoristil četrto.

V drugem nizu so kanalski odbojkarji do prve večje prednosti prišli na servis Dejana Čabarkape, ko so gostom pobegnili za šest točk (10:4). Podobno kot v uvodnem nizu so se Mariborčani domačinom še približali na točko zaostanka (11:12), vendar to domače ekipe ni zmedlo. Po polminutnem odmoru so vajeti igre spet vzeli v svoje roke, zaigrali bolj učinkovito v napadu, bili boljši tudi v bloku in se s točko Čabarkape veselili vodstva 2:0 v nizih.

V tretjem nizu sta bili ekipi izenačeni do desete točke, že do drugega tehničnega odmora pa so si Kanalci priigrali šest točk prednosti. Da se gostom ni več uspelo približati, sta poskrbela mladinski reprezentant Jure Okroglič in Čabarkapa, tekmo pa je z blokom končal Israel Dos Santos.

STA


Najbolj brano