Kampla je tokrat ustavila poškodba

Vse kaže, da bo tudi naslednja akcija nogometne reprezentance minila brez Kevina Kampla. Selektor Srečko Katanec ga je sicer uvrstil na seznam za kvalifikacijsko tekmo z Malto in prijateljski dvoboj s Poljsko, a se je nogometaš Bayerja poškodoval.

Rene Krhin (desno) naj bi bil tudi tokrat eden glavnih 
reprezentančnih adutov.  Foto: STA
Rene Krhin (desno) naj bi bil tudi tokrat eden glavnih reprezentančnih adutov.  Foto: STA

LJUBLJANA >Srečo ob prvem zadetku v letošnji sezoni, ki je nemškemu klubu odprl pot do zmage na londonskem gostovanju pri Tottenhamu, je v končnici tekme skupinskega dela lige prvakov zamenjala smola. Kevin Kampl je obnovil poškodbo gležnja, ki naj ne bi bila hujša, a zahteva tekmovalni počitek. Gotovo bo izpustil jutrišnji dvoboj bundeslige in po vsej verjetnosti tudi reprezentančna obračuna. Selektor Srečko Katanec si je bržkone drugače predstavljal borbeni načrt, kar je razkrila tudi vsebina tiskovne konference, v kateri je bil nesojeni reprezentant ena glavnih tem.

Kevin je na seznamu. O Kamplu bom govoril, ko ga bom videl in se pogovoril. Z njim v zadnjih tednih sicer nisem komuniciral. Ve pa se, kakšna je dolžnost vsakega reprezentanta. Tudi če je poškodovan, mora priti v reprezentanco, da ga pregleda naš zdravnik. Stvari bom reševal tam, kjer je treba, ne pa po medijih,” je povedal Katanec. Nova dejstva bodo verjetno terjala nova pojasnila. Tudi tokrat pa očitno ne bo moč računati na Kamplov igralski prispevek. Tako kot na sicer uspešni oktobrski akciji, ko je Slovenija s Slovaško in Anglijo iztržila štiri točke. Sta pa reprezentančni bitki na zelenici stadiona v Stožicah pustili posledice.

Aljaž Struna bo zaradi rumenih kartonov izpustil tekmo 4. kroga skupine F kvalifikacij za svetovno prvenstvo, v katerem bo Slovenija 11. novembra gostovala na Malti, a to je bilo jasno že pred mesecem v Ljubljani. Zaradi poškodbe ne bo zaigral niti Bojan Jokić, ki bo tokrat predvidoma le v vlogi opazovalca. Bolje zdaj, kot nato spomladi na Škotskem, kjer bo Katanec potreboval neizprosne bojevnike v obrambi. Proti Malti bi si lahko privoščil tudi bolj ofenzivna nogometaša na obeh bočnih položajih. Izbor je kar širok. Nejc Skubic, Dejan Trajkovski, Boban Jović in nenazadnje tudi reprezentančni novinec iz Luke Koper Gregor Sikošek bi lahko zapolnili vrzel na bokih.

Reprezentančni seznam:
> Vratarji: Jan Oblak, Vid Belec, Jan Koprivec.
> Branilci: Boštjan Cesar Antonio Delamea Mlinar, Bojan Jokić, Boban Jović, Miha Mevlja, Miral Samardžić, Gregor Sikošek, Nejc Skubic, Dejan Trajkovski.
> Zvezni igralci: Valter Birsa, Matic Črnic, Josip Iličić, Kevin Kampl, Rene Krhin, Rok Kronaveter, Jasmin Kurtić, Nik Omladič, Benjamin Verbič, Miha Zajc.
> Napadalci: Robert Berić, Roman Bezjak, Milivoje Novaković.

Po poškodbi na tekmi z Anglijo si je komaj opomogel Boštjan Cesar, ki odtlej ni zaigral za Chievo. Kapetan bo bržkone stisnil zobe, a je Katanec preventivno vseeno vpoklical še enega centralnega branilca, reprezentančnega novinca Antonia Delameo Mlinarja. Nogometaš Olimpije je dobil prednost pred Luko Kranjcem, ki pri Sampdorii ne igra. Zadnjo reprezentančno akcijo je načet zapustil tudi Rene Krhin, ki je izpadel iz igralnega ritma pri Granadi, kar pa za obračun z Malto ne bi smela biti prevelika ovira. Dobrodošlo je, da bo z vrnitvijo Roberta Berića bolj raznovrsten tudi izbor napadalcev, ki v tem kvalifikacijskem ciklusu še niso zadeli.

Z obrambnim blokom utegne biti na svojem igrišču tudi Malta še kako neugoden tekmec, vendar pa so tri točke v zaključku jesenskega dela kvalifikacij praktično nepogrešljive. Prijateljska tekma na Poljskem, 14. novembra, namreč že sodi v rang preizkusnih za prihodnje kvalifikacijske izzive, zato je škoda, da ne bo poškodovanega Aleksa Pihlerja. ALEŠ SORTA


Najbolj brano