Kampl: San Marina ne smemo vzeti prelahko

Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer bo opravila priprave na petkovo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 proti San Marinu in za prijateljsko v Katarju prihodnji ponedeljek. Selektor Srečko Katanec je pozdravil vse svoje izbrance z izjemo Milivoja Novakovića, ki se bo ekipi pridružil danes zvečer.

Kevin Kampl Foto: STA
Kevin Kampl Foto: STA

BRDO PRI KRANJU > Je pa Srečko Katanec izgubil pomočnika v strokovnem kadru, svoje mesto je namreč zapustil Željko Milinović, ki se po poročanju nekaterih medijev želi osredotočiti na svojo triatlonsko pot. Katancu tako ostajata še Aleš Čeh in trener vratarjev Nihad Pejković.

Katančeve izbrance sicer prvi trening čaka že danes ob 16.45 v Kranju, kjer bodo slovenski nogometaši vadili tudi v torek in sredo dopoldne. V sredo popoldne bodo preizkusili teren v Stožicah, kjer bo v petek ob 20.45 obračun s San Marinom.

V četrtek jih čaka še en trening v Kranju in pa novinarska konferenca na Brdu pri Kranju, kjer bodo obelodanili zadnja opažanja pred petkovim dvobojem. V njem se bosta pomerila trenutno 48. reprezentanca sveta Slovenija in 181. San Marino. Vloga favorita je jasna, kljub temu pa Kevin Kampl opozarja, da ne smejo iti v tekmo s prepričanjem, da so tri točke že vknjižene.

“Ne smemo jih vzeti prelahko. Oni se bodo skrili zadaj, čakali svojo priložnost. Mi moramo biti pametni, mirni, tudi če ne damo takoj nekaj zadetkov, moramo potrpežljivo čakati na priložnosti, ki se bodo zagotovo ponudile. Te moramo izkoristiti, moramo pa paziti, da bomo tudi zadaj dobro stali na igrišču,” je povedal Kampl.

Če je Kampl stalnica v reprezentanci, pa ima precej manj izkušenj s člansko izbrano vrsto mladi branilec Maribora Petar Stojanović. Ta je doslej edino tekmo igral proti Kolumbiji. “Res sem vesel, da so me poklicali. To je nagrada za trdo delo. Upam, da se bom na tem zboru dokazal in da lahko postanem stalni član reprezentance. To je moj cilj,” pravi Stojanović, ki je povzel tudi razmišljanje javnosti, da je petkova zmaga pričakovana.

“Trenutno razmišljamo le o San Marinu. Gremo zmagat, to se od nas pričakuje. Upam, da se bo na koncu vse dobro izšlo za nas. Pričakujemo zaprto igro San Marina, ampak se bomo na treningih pripravili tudi na to in naredili pravo taktiko,” je prepričan Mariborov branilec.

STA


Najbolj brano