Kamničanke pokazale najboljšo igro v sezoni

Odbojkarice Calcita Volleyja so v tekmi 3. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:0 (16, 11, 14).

Odbojkarice Calcita Volleyja so v tekmi 3. kroga 1. DOL za 
ženske doma premagale Luko Koper (na fotografiji) s 3:0 (16, 
11, 14). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Odbojkarice Calcita Volleyja so v tekmi 3. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper (na fotografiji) s 3:0 (16, 11, 14). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KAMNIK > Gledalci v kamniški športni dvorani so videli igro mačke z mišjo. Kamničanke so pokazale najboljšo igro v sezoni, trdno držale sprejem, medtem ko je Koprčankam prav ta element manjkal za boljši odpor državnim podprvakinjam, ki so odlično servirale.

Urška Igličar je na začetku tekme z dvema asoma pokazala, kaj bo najmočnejše orožje kamniške ekipe, in izničila uvodno vodstvo Koprčank. Z asoma Katje Mihalinec je bilo že 11:6, Koprčanke so se še približale na 15:18, a zaradi slabega sprejema do konca osvojile le še točko.

Tudi v drugem nizu so bile domače odbojkarice boljše v izvajanju začetnih udarcev, boljše so bile tudi v bloku in po treh zaporednih točkah kapetanke Urške Igličar so povedle s 3:0, na njen servis pa 11:4. Ob drugem tehničnem odmoru so z asoma Tine Grudina gostjam pobegnile za devet točk, po njenem tretjem in četrtem zaporednem že za enajst (18:7). Za vodstvo z 2:0 v nizih je z blokom poskrbela Grudina.

Kamničanke so tudi tretji niz nadaljevale z zavzeto igro, dobrim servisom in učinkovitim napadom. Do prvega tehničnega odmora so si priigrale visokih sedem točk prednosti, vendar se Koprčanke niso predale. Z dvema zaporednima uspešnima napadoma Dajane Lucas so se domači ekipi približale na dve točki zaostanka (9:11), po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa je bil njihov odpor dokončno strt. Kamničanke so na servis Igličarjeve dosegle kar sedem zaporednih točk, visoko vodstvo pa so zadržale do konca. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Eva Zatković.

* Športna dvorana Kamnik, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

* Calcit Volley: Grudina 8, Peterson, Mihevc 5, Blažič 5, Igličar 15, Mihalinec 7, Zaplotnik , Pogačar 4, Zatkovič 2, Janežič, Jerala, Mijoč 1, Pahor.

* Luka Koper: Raič, Kušar, Isanović 5, Radešić, Lucas 6, Đukić 1, Cep, Dodič 3, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 1, Pešič 5, Kaker 4.

STA


Najbolj brano