Kako zaustaviti Tajfun?

Ob pogledu na lestvico 1. SKL ni prav nobenega dvoma, da bi nocojšnja zmaga Portoroža proti Tajfunu pomenila pravo presenečenje. A tudi ta se dogajajo.

Bo trener Portoroža Konstantin Subotić drevi našel recept za umiritev Tajfuna? Foto: Simon Maljevac
Bo trener Portoroža Konstantin Subotić drevi našel recept za umiritev Tajfuna? Foto: Simon Maljevac

PORTOROŽ > Težko je pričakovati, da bodo košarkarji Portoroža negativen niz treh zaporednih porazov prekinili ravno nocoj proti Tajfunu, saj se vodilno moštvo lige po štirinajstih odigranih tekmah še vedno lahko pohvali z maksimalnim izkupičkom. Za dodatno mero slabega razpoloženja v portoroškem taboru še naprej skrbi pogled na zdravstveni karton, ki je iz tedna v teden bolj poln. Medtem ko mlajši del moštva boleha za lažjimi virozami, se veterani Stipe Modrić (prepona), Jure Močnik (gleženj) in Vjeko Petrović (Ahilova tetiva) spopadajo z mehanskimi poškodbami, tako da bo dokončna sestava domačega moštva bržkone znana šele na ogrevanju pred pričetkom tekme. Pri predzadnjem moštvu lige, ki je doslej zabeležilo le štiri zmage, pa pred večernim dvobojem kljub vsem preglavicam ne mečejo puške v koruzo. “Jasno nam je, da moramo za zmago odigrati fantastično tekmo. Tudi poškodovani igralci bodo zagotovo stisnili zobe, saj je vsaka tekma izjemno pomembna. Pri Tajfunu bomo morali biti še posebej pozorni na prvega strelca Đorđeta Lelića, ameriškega branilca Ceolo Clarka in vsestranskega veterana Dragišo Drobnjaka, nevarni pa so tudi ostali igralci. Do uspeha nas vodi le zbrana in agresivna igra vso tekmo ter dober skok,” je pred dvobojem proti najučinkovitejši zasedbi lige (80,4 točke na tekmo) pojasnil trener Portoroža Konstantin Subotić.

Zadnja dva tesna poraza v gosteh sta sicer malce načela moralo igralcev, ki se vseeno nadejajo enakovrednega boja proti favoriziranim Štajercem. Ti so v lanski sezoni ostali med elito šele po uspešnih nastopih v ligi za obstanek, letos pa z izkušeno zasedbo meljejo tekmece v domačem prvenstvu. SM


Najbolj brano