Kaj se dogaja s Tolminci?

Dob, ki za vodilnim Krškim zaostaja pet točk, je ustavil pozitiven niz Ankarančanov, medtem ko Tolminci nadaljujejo s črno serijo in drvenjem proti dnu lestvice. Zdaj lahko celo trepetajo za obstanek.

Matic Reja (v oranžnem dresu) je dosegel častni zadetek za 
Ankarančane. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Matic Reja (v oranžnem dresu) je dosegel častni zadetek za Ankarančane. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Druga SNL

21. krog - Roltek Dob : Ankaran-Hrvatini 4:1 (1:0), Krško : Šenčur 1:0 (1:0), Šmartno 1928 : Dravinja 1:4 (0:2), Aluminij : Farmtech Veržej 2:0 (1:0), Triglav Kranj : TKK Tolmin 2:0 (0:0).

Primorska para 22. kroga (25. aprila) - Ankaran Hrvatini : Triglav Kranj, TKK Tolmin : Aluminij.

Roltek Dob : Ankaran Hrvatini 4:1 (1:0)

DOB > Športni park Dob, gledalcev 80, sodnik Goričan (Loče pri Poljčanah).

Strelci - 1:0 Kunstelj (45, z 11m), 2:0 Leskovar (49), 2:1 Reja (55), 3:1 Krcić (71), 4:1 Ciriković (90).

Ankaran Hrvatini: Paal, N. Lekić, Kolarič, Pahor, Ilić, Reja, Vukelić (od 75. Furjan), Vodeb (od 68. Papež) , Rudonja (od 52. L. Lekić), Burkić, Vekić. Trener: Vlado Badžim.

Dob je prekinil dolgo serijo pozitivnih rezultatov Ankarančanov, vendar bi se lahko tekma razvila tudi drugače. Pred prvim golom domačinov so namreč ankaranski nogometaši pokazali odločno predstavo in zapravili vsaj dve lepi priložnosti, da bi sami prešli v vodstvo. Najprej se pred vrati nasprotnikov ni najbolje znašel Reja, potem pa je iz bližine zgrešil še Rudonja. Kazen za zgrešeno je prišla v končnici polčasa, ko so sodniki spregledali domnevno prepovedani položaj Krcića. Paal je njegov prvi strel obranil, potem je igralec padel prek njega in priigral Dobu enajstmetrovko.

Kmalu v nadaljevanju je sledil drugi šok, saj je preveč osamljeni Leskovar hitro zadel z roba kazenskega prostora. Gostje so tedaj zaigrali na vse ali nič in Reja je že po šestih minutah spretno znižal zaostanek, vendar je kasneje sledila nova napaka obrambe Ankarana. Dvoboj je bil pri rezultatu 3:1 odločen, srečanje pa so gostom zagrenile tudi sodniške odločitve, saj jim je Goričan razdelil kar šest rumenih kartonov. “Potem ko smo si zagotovili obstanek, lahko preizkušamo mlade moči, a se pozna odsotnost vsakega od bolj izkušenih igralcev. Razlika je bila na koncu previsoka, tudi domačini pa so se čudili strogemu sodniškemu kriteriju, ki je veljal za našo ekipo,” je po tekmi dejal Ilica Perić, trener vratarjev v ankaranskem klubu. SJ

Triglav : TKK Tolmin 2:0 (0:0)

KRANJ > Športni center, gledalcev 250, sodnik Tkalčič (Maribor). Strelec - 1:0 M. Poplatnik (72), 2:0 M. Poplatnik (89).

TKK Tolmin: Baloh, Zornik, Šuligoj (od 86. Fratina), B. Kavčič, Kos, Rakušček, Volarič, A. Kanalec, Kolenc, De. Sokanović, (od 84. Kragelj) Kucalović (od 80. Codromaz). Trener: David Kanalec.

Kranjčani in Tolminci so šli v dvoboj z enako slabo popotnico štirih zaporednih porazov. Iz rezultatske krize so se izvlekli gostitelji, ki so z igralcem manj v drugem polčasu zabili oba zadetka in posoške nogometaše pahnili v še večjo stisko. Po zmagi Dravinje bi utegnili Tolminci do konca še trepetati za obstanek v ligi. Nova ničla pa utegne sprožiti tudi kakšno korenitejšo spremembo. Prvi polčas vse do končnice ni ponudil veliko vznemirljivih dogodkov. Minil je v otipavanju ranjenih tekmecev, led pa bi v 43. minuti skorajda prebil Luka Volarič, ki je iz prostega strela zatresel okvir domačih vrat. Ko so minuto zatem po prestrogi izključitvi Dejana Gerića, ki je s prekrškom zaustavil Dejana Sokanovića, gostitelji ostali z desetimi možmi na igrišču, se je zdelo, da bi Tolminci v drugem polčasu lahko iztržili ugoden izid. Posoške upe pa je z goloma razblinil Matej Poplatnik, ob izdatni pomoči tolminske obrambe.ASO


Najbolj brano