Kaj bosta prinesli skupščini?

Kljub temu, da so tako prvoligaš Portorož kot drugoligaša Mesarija Prunk Sežana in Plama pur v minuli sezoni izpolnili tekmovalne cilje, se na pomembnih položajih v omenjenih klubih obetajo spremembe.

 Foto: Reuters
Foto: Reuters

PORTOROŽ > Pri edinem primorskem košarkarskem prvoligašu je stanje še vedno precej kaotično, saj vodilni možje v klubu še niso sprejeli dokončne odločitve o nadaljnjem ustroju kluba. Portorožani naj bi odločilne poteze povlekli na skupščini kluba, ki naj bi po tednih nejasnosti in številnih špekulacijah o morebitnem prevzemu kluba zainteresiranih vlagateljev iz prestolnice oziroma skupine nekdanjih igralcev in članov kluba vendarle prinesla odgovor na vprašanje ali bodo v Luciji še igrali prvoligaško košarko. Do zamenjave na vodilnem položaju bo zagotovo prišlo pri Plami-pur, saj je predsednik bistriškega drugoligaša Andrej Muha že potrdil svoj odhod, ime novega predsednika pa bo po njegovih besedah znano na skupščini, ki bo 9. julija: “Dela je še kar veliko, saj želim svojemu nasledniku klub predati v čim boljšem finančnem stanju. Izoblikovala se je skupina ljudi, ki je zainteresirana za delovanje v klubu in upam, da bo dobro sodelovala s tistimi, ki v klubu ostajajo.”

V Sežani bo prišlo do spremembe na trenerski klopi. Vodstvo kluba je namreč kljub zelo uspešni sezoni in nastopu v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo Miroslavu Juriću izreklo nezaupnico. Ime novega trenerja Mesarije Prunk še ni znano. SM


Najbolj brano