K vrtnicam se vračata Žigon in Arčon

Nogometaši Gorice so včeraj zaključili s pripravami v Dolomitih in se vračajo v Collecchio, kjer bodo ostali do petka.

Dejan Žigon je v sezoni 2012/13 dosegel 15 prvenstvenih zadetkov za Gorico Foto: Boštjan Bensa
Dejan Žigon je v sezoni 2012/13 dosegel 15 prvenstvenih zadetkov za Gorico Foto: Boštjan Bensa

NOVA GORICA > Moštvo se počasi dopolnjuje tudi z nekaterimi povratniki. Med njimi sta Dejan Žigon in Sandi Arčon. Žigon, ki se je v končnici odlične strelske sezone 2012/13 zaradi neizplačila zaostalih obveznosti zapletel v spor s klubom, je nato kot prost igralec zaigral za Barletto v italijanski tretji (C) ligi. Arčon je pred slabima dvema letoma iz Gorice prestopil v izraelski Ashdod, v pretekli sezoni pa je igral le za pokušino pri Luki Koper. Iz istrskega prvoligaša, kjer je imel status posojenega nogometaša, se je že prej vrnil Vasja Simčič, ki bo v novi sezoni prvi čuvaj mreže Gorice. Alex Cordaz se je vrnil v Parmo, kjer bo imel predvidoma status drugega vratarja.

Potem ko se je Alessandro Favalli pridružil Cremoneseju, v novogoriškem prvoligašu iščejo zamenjavo za položaj branilca na levi strani obrambne vrste. Pogovarjajo se s 25-letnim Lorenzom Pasqualinijem, ki je v pretekli sezoni nosil dres Salernitane. Blizu prihoda v Novo Gorico sta še dva posojena nogometaša iz Parme: 22-letni perujski zvezni igralec Alvaro Ampuero, ki je v pretekli sezoni branil barve Padove, ima pa že nekaj izkušenj iz serie A, in njegov vrstnik, vratar Matteo Pisseri, ki je bil lani član Gubbia. Novinec z najboljšim nogometnim spričevalom pa bi utegnil biti 34-letni centralni branilec Matteo Contini, ki je v preteklosti branil barve Napolija, Zaragoze, Siene in Atalante. Član prvoligaša iz Bergama je v pretekli sezoni kot posojen nogometaš igral za Juve Stabio v B ligi.

Kot je pojasnil športni direktor ND Gorica Michele Dal Cin, se pogovarjajo tudi o podaljšanju sodelovanja z najboljšim strelcem pretekle sezone 1. SNL Massimom Codo in Gianvitom Misuraco. Prizadevajo pa si, da bi v Novo Gorico privabili še kakšnega slovenskega igralca. V Ponte di Legno je ekipa sicer vadila v okrnjeni zasedbi. Od posojenih igralcev Parme iz pretekle sezone so bili prisotni le Ronaldo Vanin, Massimo Modolo in Solomon Enow.

Sicer pa bodo Novogoričani prvo uradno tekmo odigrali 12. julija, ko bo na sporedu uvodni krog državnega prvenstva. Pare za novo sezono bodo izžrebali v ponedeljek, ko bodo tudi določili prizorišče tekme superpokala. Dvoboj z Mariborčani je bil predviden 6. julija, a je preložen na 13. avgust.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano