Juventus premagal branilca naslova Real

Nogometaši torinskega Juventusa so v prvi tekmi polfinala lige prvakov proti Real Madridu prišli do minimalne prednosti. Na domačem igrišču so zmagali z 2:1 (1:1). V drugem polčasu je odločilen gol v 58. minuti iz enajstmetrovke dosegel Argentinec Carlos Tevez.

Carlos Tevez
Carlos Tevez 

TORINO > Dvoboj italijanskega prvaka in branilca naslova ni postregel z nikakršnimi presenečenji. Že pred začetkom je bilo jasno, da bo to taktičen dvoboj, v katerem se ne bo uživalo v lepoti nogometa in v katerem bo odločala vsaka malenkost. Te malenkosti so se v Torinu obrnile v korist domače ekipe, ki je pokazala svojo značilno igro, imela je trdno obrambo, v napadu pa je izkoristila dve priložnosti, kar ji je pred povratnim dvobojem prineslo prednost.

Stadion Juventus, gledalcev 41.011, sodniki: Atkinson, Mulllarkey, Child (vsi Anglija). Strelci: 1:0 Morata (9.), 1:1 Ronaldo (27.), 2:1 Tevez (58., 11-m). Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo, Vidal, Sturaro (od 64. Barzagli), Tevez (od 86. Pereyra), Morata (od 78. Llorente). Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Rodriguez, Ramos, Kroos, Isco (od 63. Hernandez), Bale (od 86. Jese), Ronaldo. Rumeni kartoni: Bonucci, Tevez, Vidal, Chiellini; Marcelo, Carvajal, Rodriguez.

Italijani so tekmo začeli napadalno, prav nič se niso ustrašili zvenečega imena, ki pa v najmočnejši ligi italijanskega predstavnika ni izločil že 28 let. Alvaro Morata, nekdanji igralec Reala, je bil neprestana nevarnost za gostujoča vrata, po dveh zapravljenih priložnostih pa je v deveti minuti tudi poskrbel za vodstvo domačih, po strelu Carlosa Teveza, ki ga je gostujoči vratar odbil, se je znašel na pravem mestu.

Domači so na začetku dosegli tisto, kar so si želeli, v nadaljevanju pa so pobudo prepustili gostom. Ti so ponujeno znali izkoristiti, po podaji Jamesa Rodrigueza v 27. minuti Cristianu Ronaldu ni bilo težko izenačiti z glavo. Španci so bili pred odmorom tudi blizu vodstva, a je Rodriguez namesto gola zadel le prečnik.

V drugem polčasu je bila igra enakovredna, obe ekipi sta pokazali željo po drugem zadetku. Tega so dosegli domači, potem ko je po protinapadu Dani Carvajal v kazenskem prostoru zrušil Teveza, ta pa je sam izkoristil najstrožjo kazen.

Real je imel nato nekaj polpriložnosti, bliže novemu zadetku pa so bili vseeno domači, ki so pretili iz protinapadov. Fernando Llorente se je v zaključku dvakrat znašel v ugodnem položaju, toda najprej je z glavo streljal slabo, nato pa je po prodoru z desne strani v kazenski prostor prišel preveč v kot, njegove akcije pa ni spremljal nihče, tako da je podaja ostala neizkoriščena.

STA


Najbolj brano