Jutri državno prvenstvo v veslanju, pride kar 162 veslačev

Veslaška zveza Slovenije bo jutri organizirala 24. državno prvenstvo v veslanju, na katerem bodo nastopili tekmovalci in tekmovalke vseh sedmih slovenskih klubov v vseh starostnih kategorijah. Skupaj je prijavljenih 162 veslačev in veslačic v 157 čolnih.

Rajko Hrvat Foto: Vzs
Rajko Hrvat Foto: Vzs

BLED > Predtekmovanja bodo med 10. in 12. uro, finalna tekmovanja se bodo pričela ob 14:30, zadnji start pa je predviden nekaj minut čez 18. uro. Največ prijav je tradicionalno v mlajših kategorijah. Med mlajšimi pionirji bo nastopilo kar 37, med mlajšimi mladinci pa 21 skifistov. Za naslove državnih prvakov se bo potegovala tudi večina reprezentantov. Luka Špik bo nastopil v dvojnem dvojcu z mlajšim bratom Janom, za katerega bo to prvi nastop po poškodbi hrbta. V enojcu bodo nastopili Aleš Zupan, Janez Zupan in Izolan Rajko Hrvat, ki bo veslal tudi med lahkimi veslači.

Danes bo na Bledu organizirana mednarodna veteranska regata, ki jo VZS prireja prvič in bo v prihodnjih letih služila kot uvertura v svetovno veteransko prvenstvo, ki ga Bled gosti leta 2017. Letos je prijavljenih kar 150 veslačev veteranov iz šestih držav. TA


Najbolj brano