Jurišali bodo na drugo ligo

Minula nogometna sezona v Sežani ne bo dolgo ostala v spominu. Skoraj dva tedna je od kar so zavihali rokave in začeli priprave na novo sezono v prenovljeni tretji ligi. Cilj je napredovanje.

Sežanski nogometaši med vadbo na pomožnem igrišču Foto: Rok Maver
Sežanski nogometaši med vadbo na pomožnem igrišču Foto: Rok Maver

SEŽANA > Kar 22 igralcev se je odzvalo na prvi trening v sezoni 2014/15, kar je v primerjavi s prejšnjimi leti, predvsem z minulo sezono, zelo spodobno število. V prenovljenem prvenstvu 3. SNL imajo sežanski nogometaši najvišje cilje, torej boj za sam vrh in napredovanje v drugo ligo. Številčnost Glavnina ekipe lanske sezone je ostala, odšla sta Patrik Tribušon (oblekel naj bi dres Brd) in Klemen Jerkič, zelo verjetno pa bo v vrste zamejske bazoviške Zarje odšel branilec Primož Barut. V moštvo so pripeljali nekaj mlajših igralcev, dve bolj zveneči imeni pa naj bi predstavili v prihodnjih dneh. Iz mladinskega moštva Gorice je prišel Luka Tragin, iz Dekanov Luka Stepančič in Andrej Lukač, četrti strelec EPNL Matej Rojc (Jadran PM), vratar Klemen Dokič (Komen), povratnik je Postojnčan Haris Hasanbegović.

V prvem delu minule sezone so se na igrišču poznala nekatera notranja trenja v klubu. Pozimi so na izredni skupščini zamenjali predsednika in trenerja Dušana Železnika. Na predsedniškem mestu ga je zamenjal Ljubo Mijatović, Marjana Kovačiča pa David Kompara, ki moštvo vodi tudi v novi sezoni. Spomladanski del je obeležil tudi osip igralcev, ki je vplival na slabšo uvrstitev od pričakovane. “Glede na vse, kar se je dogajalo, je bila minula sezona dokaj uspešna, še posebej, če upoštevamo, da smo spomlad nekako izpeljali z vsega 14 igralci. Deveto mesto ni razlog za zadovoljstvo,” pravi član uprave kluba Egon Kariž. Povsem drugače napoveduje novo sezono: “Pred začetkom priprav smo nogometašem jasno predstavili želje vodstva kluba. Želimo zasesti prvo mesto in se potem prebiti v drugo ligo, ki je, po našem prepričanju, primeren rang tekmovanja za naš klub. V ta namen smo se okrepili z mlajšimi igralci, pogovarjamo pa se tudi z dvema iz druge lige.”

Med nosilci ostaja tudi veteran Boštjan Pirc, kljub obilici dela in sodelovanju z NK Kras naj bi ostal tudi Matej Bombač, v napadu se bo še naprej potil tudi Uroš Barut, ki mu bo še pomagal Dino Stančič.

Klub se je po 12 letih iz MND (Mladinsko nogometno društvo) znova preimenoval v NK (Nogometni klub) Tabor.

ROK MAVER


Najbolj brano