Jurij Tepeš prvo avtomobilsko dirko končal z razbitim avtom

Smučarski skakalec Jurij Tepeš ni najbolje končal svojo prvo avtomobilsko dirko. Skakalec je kot predvoznik nastopil na tradicionalni gorskohitrostni dirki na Gorjance, a je preizkušnjo končal zunaj proge s povsem uničenim avtomobilom. Na srečo je trpela le pločevina, saj skakalec, razen, da ga je dobro pretreslo, ni utrpel hujših telesnih poškodb.

Smučarski skakalec Jurij Tepeš ni najbolje končal svojo prvo 
avtomobilsko dirko. Foto: Nebojsa Tejic
Smučarski skakalec Jurij Tepeš ni najbolje končal svojo prvo avtomobilsko dirko. Foto: Nebojsa Tejic

LJUBLJANA > Tepeš, ki je znan ljubitelj hitrosti tudi na štirih kolesih, je na gorskohitrostni dirki na Gorjance s svojim renault meganom RS opravljal vlogo predvoznika, a je namesto z lepimi spomini v cilju končal z novo življenjsko izkušnjo zunaj dirkališča.

Fotografija razbitega avtomobila, objavljena na družbenih omrežij, kaže povsem uničeni avtomobil z zmečkano streho ter uničenim podvozjem.

S svojim renault meganom RS se je že večkrat podal na dirkališča v tujini. Svoje vozniške sposobnosti je preizkušal na nemškem Nordschleifu, na hrvaškem Grobniku, Red Bull Ringu v Avstriji, Hungaroringu na Madžarskem ter Slovakiaringu na Slovaškem.

Prva prava dirkaška avtomobilistična preizkušnja, sicer le v vlogi predvoznika, pa se je končala z veliko smolo, a srečo, da je ohranil živo glavo ter da je z njegovim zdravstvenim stanjem vse v redu.

Šestindvajsetletni Tepeš, njegov oče je nekdanji uspešni skakalec Miran Tepeš, je ob koncu minule zime odlično nastopil na finalu svetovnega pokala v skokih na novi letalnici v Planici.

STA


Najbolj brano