Jure Kozjek v Kopru balinarski evropski prvak

Na balinarskem evropskem prvenstvu v Kopru si je slovenske reprezentanca priborila še prvo zlato medaljo. V finalu klasične igre je Jure Kozjek premagal Francoza Romaina Garcio z 11:6. Pred tem si je Slovenija že priborila dve srebrni medalji, v današnjih finalih pa bodo Slovenci nastopili še dvakrat.

Na balinarskem evropskem prvenstvu v Kopru si je slovenske reprezentanca priborila še prvo zlato medaljo. V finalu klasične igre je Jure Kozjek (v sredini) premagal Francoza Romaina Garcio z 11:6.  Foto: Simon Maljevac
Na balinarskem evropskem prvenstvu v Kopru si je slovenske reprezentanca priborila še prvo zlato medaljo. V finalu klasične igre je Jure Kozjek (v sredini) premagal Francoza Romaina Garcio z 11:6.  Foto: Simon Maljevac

KOPER > Zmaga Jureta Kozjeka kljub Francozovemu trudi ni bila nikoli vprašljiva. Kozjek je v finalu vodil že s 7:1, Francozu sicer dovoli, da se je približal na tri točke, najkasneje pri vodstvu z 10:4 pa je bilo jasno, da bo pred več kot 500 gledalci na koprski Bonifiki zadonela slovenska športna himna - Avsenikova Golica.

“Tekma je bila čudna. Francoz je slabo bližal, sam pa sem izkoristil vse priložnosti, ki sem jih imel. Sicer sva stara znanca, danes sem pač zmagal jaz, čeprav je vsaka partija zgodba zase,” je po tekmi povedal evropski prvak iz Sneberij in dodal, da glede na visoko vodstvo v finalu niti ni bilo odločilnih metov. “V zadnjem setu sem potreboval le še točko, to bom pa ja naredil.” Kozjeka danes v kopru skupaj z Dejanom Tonejcem čaka še nastop v igri dvojic.

Balinar Dejan Tonejc pa je danes osvojil srebrno medaljo v igri v krog. Begunjčana je v finalu z 29:23 ugnal Italijan Emanuele Bruzzone. Za Slovenijo je to drugo srebro na EP po nastopu Aleša Borčnika in Anžeta Petriča v štafeti.

“Italijan je odigral zelo dobro, a mi v petem obratu ponudil priložnost, ki pa je nisem zagrabil. Zasluženo je zmagal in ne morem drugega, kot da mu čestitam,” je po tekmi povedal slovenski reprezentant, ki je v petem obratu zaostajal s 15:18, a ni izkoristil dve metov, s katerimi bi lahko prešel v vodstvo.

STA


Najbolj brano