Jure Dolenec: V četrtfinalu vendarle nismo takšni outsiderji

Slovenski rokometaši so po dobljeni bitki z Rusi v osmini finala letošnjega svetovnega prvenstva v Franciji prvič lahko sami izbrali način preživljanja prostega časa do kosila. Večina jih je po utrujajočem sobotnem dvoboju po psihološki plati počivala v svojih sobah, nekateri pa so se odločili za odkrivanje razvpitih kotičkov francoske prestolnice.

Jure Dolenec Foto: Stanko Gruden
Jure Dolenec Foto: Stanko Gruden

PARIZ > Med “zaspanci” je bil tudi Jure Dolenec, dolgoletni član slovenske izbrane vrste, ki gostiteljico letošnjega največjega reprezentančnega rokometnega turnirja na svetu pozna zelo dobro. V zadnjih letih namreč - skupaj z Vidom Kavtičnikom in Miho Žvižejem, pred tem so tam igrali tudi Primož Prošt, Matej Gaber in Dragan Gajić - blesti v Montpellieru, po koncu sezone pa bo zapustil bržkone najbolj rokometno državo na svetu in se preselil v špansko Barcelono.

“Imeli smo prosto dopoldne, a popoldne nas znova čaka trening. Ostali bomo v tekmovalnem ritmu, tako da čisto sproščeno vendarle ne bo, a dva dni premora sta prišla kot naročena,” je uvodoma dejal Dolenec, ki je o celotnem turnirju dejal: “Odigrali smo nekaj zelo dobrih tekem, nekatere pa so bile tudi slabe. Po visokem porazu s Španci smo porabili preveč naše energije, že proti Rusom pa smo se prikazali v lepši luči. Vesel sem, da smo še vedno tukaj in da smo se prebili v četrtfinale, kjer nas bržkone čakajo Nemci.”

Slovenija bo četrtfinalnega tekmeca dobila šele po drevišnji tekmi med Nemčijo in Katarjem, a vsi po vrsti so prepričani, da jim bo na nasprotni strani igrišča stala lanska evropska prvakinja s Poljske in bronasta s poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

“V redu je, da smo v Franciji izpolnili osnovni cilj. Rezultat je torej primeren za zdajšnjo reprezentančno zasedbo in slovenski rokomet nasploh. Preboj med osem je zame dober, ni pa vrhunski dosežek. Glede na našo veljavo pa vendarle nismo takšni 'outsiderji' v četrtfinalu, tako da ne moremo reči, da bomo šli v torkovo tekmo tekmovalno povsem neobremenjeni. Igralci se zavedamo, da si v četrtfinalu le malenkostno oddaljen od velikih stvari, tako da bodo pritisk čutili slovenski in najverjetneje tudi nemški rokometaši, a dejstvo je, da bo vloga favorita na strani naših tekmecev.”

Slovenski rokometaši bodo v današnjih popoldanskih urah opravili nekoliko lažji trening, zvečer pa si bodo v svojem hotelu Concorde Monparnasse skupaj ogledali četrtfinalni dvoboj med Nemci in Katarci, ki se bo v pariški dvorani Bercy drevi pričel ob 18. uri.

STA


Najbolj brano