Jojo bo nared za Škote

Z včerajšnjim zborom nogometne reprezentance se je začel teden dni priprav na kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo s Škotsko.

Slovenski nogometni reprezentanti so na Brdu opravili prvi skupni trening.
Slovenski nogometni reprezentanti so na Brdu opravili prvi skupni trening. 

BRDO PRI KRANJU > Povabilu so se odzvali vsi reprezentanti, pozornost pa se je zaradi znanih razlogov (na zadnjih dveh akcijah ga ni bilo) osredotočala na Kevina Kampla. V luči poškodbe na nedeljski tekmi serie A med Crotonejem in Fiorentino pa tudi na enega glavnih napadalnih adutov reprezentance Josipa Iličića. Jojo je popoldanski trening, tako kot še Roman Bezjak in Benjamin Verbič, ki se tudi soočata z lažjimi poškodbami, izpustil. Do jutri pa naj bi bili vsi nared.

Prvi trening je bil kar intenziven in tudi nekoliko daljši, kot je bilo sprva predvideno. Nedeljski dvoboj v Hampden parku ne bo le ena od kvalifikacijskih tekem, saj bo za Škote predstavljal zadnjo priložnost, da se vsaj deloma vrnejo v igro za drugo mesto. Na drugi strani bi Slovence zmaga držala v resni igri celo za prvo mesto, ki pa je vendarle bolj na dosegu velike Anglije. Kot zapisano - veliko je bilo govora o vrnitvi “izgubljenega sina” Kampla, ki včeraj tako kot Jan Oblak, ki je prvi odšel iz slačilnic proti hotelu, ni bil na voljo za izjave. “Vse se je zelo hitro odvijalo in o tem se nismo pogovarjali. Saj veste, v nogometu se stvari zelo hitro spreminjajo. Najboljše zdravilo za vse so bile zmage, ko je vsa Slovenija spet stala za nami. Vzdušje je zelo dobro, tudi zamenjava generacij ni ničesar spremenila. Moramo biti pozitivni in gledati naprej,” je na temo, kako so igralci sprejeli Kampla, povedal eden najbolj izkušenih reprezentantov Bojan Jokić. Sam predstavlja eno skrb manj za selektorja Srečka Katanca, saj od zime spet igra, trenutni pri Ufi v Rusiji. Na stranskem tiru je v Granadi le Rene Krhin, ki pa je del železnega reprezentančnega repertoarja, zraven sta tudi piranska brata Struna. Mlajši Aljaž je pred Škotsko - tako kot je že v njegovi naravi - bojevito razpoložen: “Tudi na treningih dajemo 100 odstotkov. Mi smo pripravljeni na boj.”

ROK MAVER


Najbolj brano