Jogan optimističen pred dvobojem s Koprčani

Zaporedna poraza nista pokvarila ozračja v taboru Nogometnega društva Gorice. Kapetan Alen Jogan optimistično pričakuje jutrišnji primorski derbi z Luko Koprom.

Proti Koprčanom bodo pmembni goriški aduti (od leve v modro-belem dresu): Miran Burgić, Alen Jogan in Marshal Johnson.  Foto: Jure Batagelj
Proti Koprčanom bodo pmembni goriški aduti (od leve v modro-belem dresu): Miran Burgić, Alen Jogan in Marshal Johnson.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Dobro razpoloženje je podkrepila še septembrska plača, ki so jo nogometaši prejeli v teh dneh. Tudi spomin na prvi medsebojni obračun in goriško zmago konec avgusta na Bonifiki še ni zbledel, čeprav se Alen Jogan zaveda, da povratni dvoboj prinaša novo zgodbo. “Koper je čvrsta, ostra ekipa, kar je tudi sicer že nekaj časa njihov zaščitni znak. Morda so te značilnosti v zadnjem obdobju le še bolj poudarjene. Zoperstaviti se jim bomo morali na enak način.”

V novogoriško moštvo se po odsluženi kazni vrača Matija Širok, na seznamu poškodovanih pa se je Mihi Gregoriču pridružil Tilen Nagode. Iz koprskega tabora podatkov o odsotnih ni, nimajo pa kaznovanih nogometašev. Dvoboj Gorice in Luke Koper, ki se bo začel jutri ob 17.45 v športnem parku, bo sodil Dragoslav Perić iz Kranja.

> Neredko se zdite vsaj v prvih polčasih preveč sramežljivi oziroma premalo odločni na začetku tekme. Se lahko to spremeni že na dvoboju s Koprčani?

“Navodila pred tekmo gotovo niso takšna. Težko si razložim, zakaj se nam to dogaja. Želja nikdar ni sporna, kot ni bila niti v Krškem. Ne poznam športnika, ki bi se podal v dvoboj brez hrepenenja po zmagi. Na igrišču pa ne gre vedno po željah. V Krškem smo si privoščili preveč napak, priznati pa je treba, da se je tudi tekmec predstavil v dobri luči. Nasploh je slovenska liga letos zelo izenačena, v kar smo se že večkrat prepričali.”

> Vaši tekmeci so na preteklih dveh krogih ohranili mrežo nedotaknjeno, pa tudi goriške zmage so bolj redke, sploh v primerjavi z bogato avgustovsko bero ...

“Kar zadeva zadetke, verjamem, da bomo kmalu spet ujeli strelski niz. Poletno zmagovito obdobje pa se ne zgodi prav pogosto. Nenazadnje smo postavili klubski rekord, ki ga ni nihče pričakoval, potem ko smo se lani borili za obstanek. Zavedali smo se naše kakovosti, tekmeci morda manj. Zdaj so razmerja drugačna. Vsaka ekipa se dobro pripravi na soočenje z nami. Odločajo malenkosti, tehtnica se lahko hitro prevesi na eno ali drugo stran. Tako kot zmage so tudi porazi sestavni del športa, zato se ne velja pretirano ozirati nazaj.”

> Pa vendarle je prijetneje zmagovati, mar ne?

“Gotovo. Še bolj pomembno pa se je pobrati in premostiti težke trenutke. V letošnji sezoni smo že imeli niz treh porazov, ki smo ga prekinili z zmago. Verjamem, da lahko to ponovimo tudi na obračunu s Koprom. Na treningih je bilo čutiti pravo energijo. Upam, da bo tako tudi jutri na igrišču in tribunah.” ALEŠ SORTA


Najbolj brano