Izolani nemočni v Ormožu

Zaradi evropskih tekmovanj so tekme državnega moškega prvenstva redno raztegnjene na več dni. Tako bodo Koprčani po sredini zmagi nad Mariborom spet igrali že v sredo, tokrat v Celju. Zaradi reprezentančnega gostovanja v Braziliji so ženske ekipe večinoma mirovale, le Zagorje je tretji po moči primorski ekipi v zaostali tekmi pričakovano nasulo kup golov.

Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, 
izolska pa bo gostila Riko Ribnico. Obe tekmi bosta v soboto, 
5. decembra. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, izolska pa bo gostila Riko Ribnico. Obe tekmi bosta v soboto, 5. decembra. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Prva moška DRL

12. krog - Urbanscape Loka : Trimo Trebnje 25:23 (10:12), Jeruzalem Ormož : Istrabenz plini Izola 32:27 (16:8), Krka : Sevnica 32:27 (20:14), Koper 2013 : Maribor Branik 26:21 (12:12), Slovenj Gradec : Celje PL 21:32 (11:13), Riko Ribnica : Gorenje Velenje 24:27 (16:13), Slovan : Dobova 18:30 (10:14).

Pari 13. kroga, 2. dec. - Celje PL : Koper 2013; 5. dec. - Dobova : Jeruzalem Ormož, Gorenje Velenje : Krka, Trimo Trebnje : Slovenj Gradec, Istrabez plini Izola : Riko Ribnica, Maribor Branik : Slovan, Sevnica : Urbanscape Loka.

Jeruzalem Ormož : Istrabenz plini Izola 32:27 (16:8)

ORMOŽ > Dvorana na Hardeku, gledalcev 300, sodnika Deržek (Ajdovščina) in Čretnik (Celje).

Jeruzalem Ormož: Kavčič 1, Horvat 1, Bogadi 2, Radujković 1, Čudič 3, Veselko 3, Šutalo, Žuran 8, Ozmec 1, Grizolt, Kocbek 3, Balent, Petrovič, Rajšp 3, Cirar 2, Kolmančič 4.

Istrabenz Plini Izola: Kmetič, Vončina, Jurić 5, Čolić 2, Gjerek, Božič 3, Žgavec 3, Kecman 3, Vuković 2, Velkavrh 8, Konig 1, Madžarevič.

Izključitve: Jeruzalem Ormož 16 minut, Istrabenz Plini Izola 10 minut; 7-m: Jeruzalem Ormož 5 (3), Istrabenz Plini Izola 2 (1).

Izolani so na dolgo gostovanje v Ormož odpotovali oslabljeni, saj so manjkali Elvin Čosić, David Stepančič in Martin Gregorič. V uvodnih minutah so se kar dobro upirali favoriziranim “vinarjem”, ki so za Koprčani drugo najprijetnejše presenečenje prvenstva, potem pa so sredi prvega polčasa nenadoma povsem popustili. Rokometaši Jeruzalema so se razleteli po igrišču, hitro ušli na varno razliko in hitro odločili dvoboj. “Začeli smo v redu, vendar pa je sledilo petnajst minut 'mrka', ko so domačini napravili delni izid 9:1. Obramba ni funkcionirala in takšnega zaostanka potem več nismo uspeli nadoknaditi,” je dvoboj v Ormožu na kratko pojasnil pomočnik izolskega trenerja Matej Marinac.

Gostje so se sicer v drugem polčasu potrudili, se borili do konca in tudi zmanjšali zaostanek, kaj več pa jim ni uspelo. Najboljši strelec pri gostih je bil Andraž Velkavrh, ki je zabil osem golov. A za kakšno objokovanje izgubljenih priložnosti tokrat ni časa. Izolane namreč že v sredo čaka precej bolj pomembna, že dvakrat preložena tekma proti ekipi Slovenj Gradca, v soboto pa v Izolo prihaja še Riko iz Ribnice.SJ

Druga DRL moški

8. krog - Jadran 2009 HK : Radovljica 30:22 (17:15), Arcont : Pomurje 27:26, Cerklej : Metlika26:12, Velika Nedelja : Ajdovščina 23:25 (9:13), Rudar prost.

Primorski par 9. kroga, 12. decembra - Rudar : Jadran 2009 HK, Ajdovščina prosta.

Ženska DRL

Zagorje : Jadran Blue. HK 35:17 (17:9)

ZAGORJE > Športna dvorana, gledalcev 150, sodnika B. Pajič in T. Pajič.

Najboljše strelke pri Zagorju: Kranjc 6, Panger 5, Voglar, Ljubas in Škrinjar po 4 zadetke.

Jadran Bluemarine Hrpelje Kozina: Škamperle, Malec 3, Pavletič 3, Poles, N. Šiškovič, Maglica, K. Šiškovič 4, Strnad, A. M. Poplašen, S. Poplašen, Teraž 7.

Trener: Peter Kastelic.

Izključitve: Zagorje 2, Jadran B. 0 minut, 7-m: Zagorje 5 (4), Jadran B. 5 (5).

Zagorjanke, za katere igrajo Primorke Pia Ugrin, Valentina Panger in Lea Krajnc, so bile pred pričetkom tekme absolutne favoritinje in so vlogo povsem upravičile. Čeprav so nastopile brez odsotnih reprezentantk Neli Irman in Tjaše Stanko, so prešle v prednost kmalu po začetku tekme, gostje pa so se z njimi kosale le do končnice prvega polčasa. Potem so dekleta Zagorja strnile vrste v obrambi in do odhoda na odmor je bila razlika že neulovljiva. “Tekmo smo solidno začeli. V 25. minuti smo zaostajali za pet golov, potem pa v napadu nismo več našli pravih rešitev proti čvrsti obrambi. To so domačinke takoj kaznovale in nam iz protinapadov polnile mrežo. Med 25. in 45. minuto je bil delni izid 16:2, in v tem obdobju smo zapravili možnosti za ugodnejši končni razplet,” je po tekmi povedal trener Jadrana Peter Kastelic. SJ


Najbolj brano