Jeptoojeva pozitivna tudi na dopinškem testu B

Ena najboljših maratonk na svetu Kenijka Rita Jeptoo je bila pozitivna tudi na drugem dopinškem testu, je sporočila kenijska atletska zveza. Zmagovalko maratonov v Chicagu in Bostonu so ujeli pri uporabi prepovedanega eritropetina in ji grozi dveletna prepoved nastopanja. Kontrolo so opravili septembra izven tekmovanj.

 Zmagovalko maratonov v Chicagu in Bostonu Rito Jeptoo so ujeli pri uporabi prepovedanega eritropetina in ji grozi dveletna prepoved nastopanja. Foto: Wikipedia
Zmagovalko maratonov v Chicagu in Bostonu Rito Jeptoo so ujeli pri uporabi prepovedanega eritropetina in ji grozi dveletna prepoved nastopanja. Foto: Wikipedia

NAIROBI > Triintridesetletna Rita Jeptoo je nazadnje zmagala septembra na maratonu v Chicagu s časom 2:24:35, aprila pa je dobila tudi bostonsko tekmo.

V zadnjih dveh sezonah je po dvakrat zmagala na teh maratonih in je tako v seštevku svetovnega maratonskega združenja zbrala 100 točk, kar bi ji prineslo skupno zmago in nagrado pol milijona dolarjev.

Po prvotnem scenariju bi ji morali priznanje podeliti že na newyorškem maratonu, vendar se zaradi dopinškega primera potem to ni zgodilo.

STA


Najbolj brano