Japonci na Jesenicah padli še drugič

Slovenska hokejska reprezentanca je v prijateljski tekmi na Jesenicah premagala Japonsko s 4:1 (2:0, 0:1, 2:0).

Matjaž Kopitar Foto: Hermej Gobec
Matjaž Kopitar Foto: Hermej Gobec

JESENICE > Slovenija in Japonska sta se prejšnji teden že pomerili na prijateljski tekmi, takrat so bili Slovenci prepričljivi s 4:0. A v nekaj dneh se je marsikaj spremenilo, Japonci stopnjujejo formo za svoje drugoligaško prvenstvo, Slovenci pa so iz dneva v dan v močnejši postavi.

Potem ko je s težko pričakovano potrditvijo sodelovanja v reprezentanci ljubitelje hokeja razveselil Anže Kopitar, je njegov oče in selektor Matjaž Kopitar danes že lahko računal na močnejšo postavo kot na prejšnjih tekmah.

Prvi napad Robert Sabolič-Rok Tičar-Žiga Jeglič je tako že v polni postavi, po nesrečnem slovesu v ruskem prvenstvu se je soigralcem pridružil še Jan Muršak, ki je danes zaigral ob Janu Urbasu in Žigi Pancetu.

V vratih je tekmo začel Robert Kristan, kljub ne tako silovitemu startu kot v prvi tretjini prve tekme pa so bili Slovenci precej boljši tekmec. Napadi so se vrstili, vratar Masahito Haruna je imel veliko dela, prvi gol pa je dobil v sedmi minuti, ko je odbitek v gol pospravil Muršak.

Sledilo je še nekaj nevarnih akcij Slovenije, med drugim pa je Aleš Kranjc zadel prečko. Ob koncu pa je po silovitem strelu Sabahudina Kovačevića ploščku smer spremenil Pance in postavil izid prve tretjine.

V drugi so tekmeci vzpostavili ravnotežje in tudi znižali, ko so imeli Slovenci na ledu igralca manj. Igra domače ekipe ni bila več tako poletna in povezana, vseeno pa so si Slovenci pripravili še nekaj priložnosti; eno lepših Urbas sredi tekme, ko je s klopi za kaznovane pobegnil pred gol Japonske, a je vratar njegov strel še ubranil. Na polovici sta obe ekipi zamenjali vratarja, v slovenski gol je prišel Gašper Krošelj, za konec tretjine pa je Slovenija še enkrat zadela okvir gola, osmoljenec je bil Urbas.

Zadnja tretjina je bila spet povsem v domeni Slovencev. Igra je večinoma potekala pred vrati Yuta Ita, ki pa je branil odlično in spravljal domače v obup. Šele Tičar je našel rešitev, ko je ob slovenskem "power-playu" v 49. minuti potisnil pozabljeni plošček pred golom mimo vratarja in poskrbel za 3:1. Povišano vodstvo je dalo domačim nov zagon, imeli so še nekaj priložnosti z igralcem več, a Japonci se niso predali. Kljub premoči domačih plošček ni in ni hotel v gol, nato pa je spet udaril prvi napad z lepo izdelano akcijo hitrih podaj, spet pa je bil Tičar tisti, ki je plošček potisnil v mrežo za končnih 4:1.

Slovenija je tako dobila še četrto prijateljsko tekmo od šestih predvidenih pred odhodom na svetovno prvenstvo. Naslednjo bodo izbranci selektorja Matjaža Kopitarja igrali v nedeljo v Ljubljani proti Avstriji.

> Dvorana Podmežakla, gledalcev 700, sodniki: Bulovec, Trilar (glavna), Čamdžič, Hribar (vsi Slovenija).

> Strelci: 1:0 Muršak (Urbas, Kovačević, 7.), 2:0 Pance (Kovačević, Kranjc, 20.), 2:1 Tanaka (Hashiba, 25.), 3:1 Tičar (Sabolič, 49.), 4:1 Tičar (Sabolič, jeglič, 57.).

> kazenske minute: Slovenija 4, Japonska 16.

STA


Najbolj brano