Jansrudu prvi mali globus, Kline 20.

Kjetil Jansrud je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v norveškem Kvitfjellu. Norvežan si je z zmago predčasno že pred finalom v Meribelu zagotovil prvi mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku discipline. Najboljši Slovenec je bil Boštjan Kline, ki se je iz ozadja, s startno številko 45, zavihtel na 20. mesto.

Kjetil Jansrud Foto: STA
Kjetil Jansrud Foto: STA

KVITFJELL > Boštjan Kline je za Kjetilom Jansrudom zaostal 1,88 stotink sekunde za prve superveleslalomske točke v tej sezoni. Klemen Kosi je bil prepočasen za trideseterico. Tekmo je končal na 32. mestu (+ 2,63), Rok Perko pa je odstopil in sezono končal brez ene točke na svojem računu. Tako kot v smuku tudi v superveleslalomu na finalu v Meribelu ne bo slovenskih predstavnikov v moški konkurenci, za edine slovenske točke pa sta poskrbela Kosi in Kline, vsak jih je zbral po enajst

Jansrud, ki je bil na smuku na domačem prizorišču le sedmi, je po razočaranju na svetovnem prvenstvu v Vailu/Beaver Creeku, ko je ostal brez zlate kolajne, vendarle osrečil domače navijače.

Veliko presenečenje na tekmi številnih odstopov, tekmo ni končal svetovni prvak Avstrijec Hannes Reichelt, je pripravil njegov rojak Vincent Kriechmayr, ki je za Jansrudom zaostal le 24 stotink sekunde za prve stopničke v svetovnem pokalu. Tretje mesto je pripadlo svetovnemu podprvaku Kanadčanu Dustinu Cooku (+0,33). Tako drugo kot tretje uvrščeni sta se na zmagovalni oder zavihtela iz ospredja, s številkama pet in osem.

Jansrud je z novimi stotimi točkami postal zmagovalec letošnje posebne superveleslalomske razvrstitve. Drugouvrščeni Italijan Dominik Paris, danes četrti, zaostaja že 123 točk. Jansrud je z zmago pred veleslalomom in slalomom za 54. pokal Vitranc nekoliko zmanjšal zaostanek za Marcelom Hirscherjem, ki pa pričakuje, da bo prav v Kranjski Gori naredil odločilno razliko. Avstrijec ima na zalogi 52 točk pred norveškim izzivalcem za veliki kristalni globus. Na sporedu je še šest preizkušenj.

STA


Najbolj brano