Jansrud zmagal v superveleslalomu

Norvežan Kjetil Jansrud je zmagal v superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Lake Louisu in drugič v dveh dnevih stopil na najvišjo zmagovalno stopničko.

Norvežan Kjetil Jansrud je zmagal na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Lake Louisu in drugič v dveh dnevih stopil na najvišjo zmagovalno stopničko. Foto: Twitter/Kjetil Jansrud
Norvežan Kjetil Jansrud je zmagal na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Lake Louisu in drugič v dveh dnevih stopil na najvišjo zmagovalno stopničko. Foto: Twitter/Kjetil Jansrud

LAKE LOUISE > Drugi je bil Avstrijec Matthias Mayer (+0,29), tretji pa Italijan Dominik Paris (+0,31). Klemen Kosi je bil 52. (+3,18), Rok Perko, drugi Slovenec na tekmi, pa 58. (+4,27).

Dan po polomu v smuku, za kar je trenerski štab prevzel odgovornost, ker naj bi izbrali napačne maže, je slovenska dvojica ponovno ostala ne le daleč od točk pokala, temveč povsem pri repu. Perko je tako prehitel le dva tekmovalca iz Čila in Rusije.

Junak dneva je bil znova Kjetil Jansrud, ki je letos v Sočiju osvojil olimpijsko superveleslalomsko zlato. Dve od svojih petih zmag v pokalu zabeležil v razmaku 24 ur. Pri 30 stopinjah Celzija pod lediščem, kar je še nekoliko nižje kot dan prej, je na zahtevni tekmi številnih padcev znova dokazal svoje mojstrstvo.

Ko je bilo že videti, da bodo stotinke odločale v boju za razvrstitev med prvo peterico, je 29-letni Norvežan vse ugnal za skoraj tri desetinke. S tem je po štirih tekmah prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku pokala pred Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, tokrat odsotnim branilcem velikega kristalnega globusa.

Mayer, olimpijski zmagovalec v smuku, je z drugim mestom po sobotni slabi smukaški predstavi, ne le svoji, ampak celotne njegove reprezentance, popravil vtis. To so še dodatno podkrepili njegovi rojaki Otmar Striedinger, Max Franz in Hannes Reichelt, ki so se zvrstili med četrtim in šestim mestom.

Iz Kanade se bo moška karavana pokala preselila čez mejo v ameriški Beaver Creek, kjer bodo na sporedu smuk, superveleslalom in veleslalom. Tam bo nastopil tudi Hirscher. Specialist za tehnične discipline pa se je odločil, da srdi prihodnjega tedna ne bo nastopil na tekmah severnoameriške serije NorAm v Aspnu, kot je bilo prvotno predvideno, saj so iz avstrijske reprezentance sporočili, da bo pred naslednjim koncem tedna raje treniral v Vailu, kjer bo februarja potekal del tekem svetovnega prvenstva.

STA


Najbolj brano