Janićeva, Vodišek in rokometaši (foto)

Arena Bonifika je ponovno gostila podelitev nagrad in priznanj najboljšim športnikom koprske občine v preteklem letu.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Med dekleti je bila za najuspešnejšo izbrana kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić. Špeli, ki se trenutno nahaja na pripravah v Avstraliji, je zmago prineslo četrto mesto na olimpijskih igrah v Riu. Na podelitvi je prek telefona napovedala, da bo vztrajala vse do olimpijskih iger v Tokiu, ki bi bile zanjo že četrte.

V moški konkurenci je ponovno slavil mladi kajter Tomi Vodišek, ki je lani postal evropski in svetovni mladinski prvak, v članski konkurenci pa je na svetovnem prvenstvu za las zgrešil stopničke, bil je četrti.

“To so bili moji cilji že od začetka, zelo sem si želel uspeha in trdo sem delal. Sedaj morajo biti cilji še višji, kar pomeni še več treningov. Marsičemu se moram odrekati, ampak trud se izplača,” je pojasnil ambiciozni Vodišek.

Med ekipami Rokometno društvo Koper 2013 ni imelo prave konkurence. Rumeno-modri so v svoji prvi sezoni v prvi ligi nesrečno zgrešili tretje mesto, nastopili pa so tudi v finalu slovenskega pokala in superpokala, v jeseni so se preizkusili tudi v Evropi. “To je svojevrsten fenomen. Da tako mlado društvo s tako mladimi igralci in s tako nizkim proračunom uspe napraviti tak podvig, je res neverjetno. To sezono nadaljujemo v podobnem ritmu, rad pa bi se zahvalil vsem našim podpornikom: navijačem, pokroviteljem in mestnim oblastem,” je dejal predsednik društva Aljoša Bertok.

Med dveurnim programom so podelili 276 priznanj za uspehe na šolskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih ter za delo v športni sferi. Najbolj bučen aplavz je tokrat prejel Benjamin Osmančević - Beno, ki je dobil posebno pohvalo za svoje dvajsetletno udejstvovanje v športu za ljudi s posebnimi potrebami.

SJ


Najbolj brano