Jan Kosmina bronast na evropskem mladinskem prvenstvu

V francoskem Hyeresu je med 28. aprilom in 3. majem potekalo evropsko mladinsko prvenstvo v slalomu na jadralni deski, na katerem je slovensko jadranje doseglo še en odmeven rezultat. Jan Kosmina je osvojil bronasto medaljo v kategoriji do 20 let, Jani Lovrič je končal na 17. mestu, v kategoriji do 17 let pa je Liam Orel osvojil 18. mesto in Luka Martin Ličan 20. mesto, so sporočili iz Jadralske zveze Slovenije.

Jan Kosmina Foto: J. Lacave / Ifca
Jan Kosmina Foto: J. Lacave / Ifca

HYERES > Jan Kosmina, ki je branil naslov evropskega mladinskega prvaka, je imel tokrat kar nekaj težav z zdravjem, vendar je s svojim nastopom in končnim tretjim mestom v kategoriji U20 (do 20 let) zadovoljen. “Zame je bila to najtežja tekma do sedaj. Začel sem z dvema strganima mišicama, nato sem dobil še vročino in diarejo. Ves teden sem tekmoval v bolečinah, tako da sem bil na koncu s tretjim mestom zelo zadovoljen. Tekmovalci na drugem, tretjem in četrtem mestu smo bili zelo skupaj po točkah, tako da je bilo napeto vse do zadnjega dne. Zdaj me čaka še svetovno prvenstvo konec junija, na katerem bom poskusil priti še višje,” je dejal Koprčan.

V nadaljevanju sezone slovenske jadralce na jadralni deski čaka še nekaj regat, vključno z regato evropskega pokala v Bolu na Hrvaškem v sredini junija in mladinskega svetovnega prvenstva, ki bo v začetku julija v Reggio Calabriji v Italiji.

Končni rezultati:

U20

> Jan Kosmina SLO 9, 3. mesto

> Jani Lovrič SLO 2, 17. mesto

U17

> Liam Orel SLO 11, 18. mesto

> Luka Martin Ličan SLO 72, 20. mesto

NR


Najbolj brano