Jaka Hvala po več kot enem letu spet med deseterico

Slovenski smučarski skakalec Jaka Hvala je na tekmi celinskega pokala v Bischofshofnu prvič po lanski januarski zmagi v Sapporu spet končal med najboljšo deseterico. Na zadnji tekmi periode pokala je bil deveti. Slovenija si je z uspešnimi nastopi že pred tem zagotovila sedmo kvoto za tekme svetovnega pokala do svetovnega prvenstva v Lahtiju.

Jaka Hvala Foto: STA
Jaka Hvala Foto: STA

BISCHOFSHOFEN > Na 17. mestu je točke tudi danes osvojil Matjaž Pungertar, po ponesrečenem prvem skoku jih je z 21. mestom pobral tudi Nejc Dežman, brez pa na 25. ni ostal niti do danes vodilni v seštevku pokala Miran Zupančič. Izven finala so ostali sobotni debitant na tekmah celinskega pokala David Krapež, Tomaž Naglič in Timi Zajc, ki je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.

Zmage se je veselil Čeh Tomas Vančura, ki je po prvi seriji vodil skupaj s Simonom Ammannom, a Švicar je v finalu kljub daljavi dneva, 140 metrov, izgubil zmago in je bil na koncu drugi z zaostankom dveh točk. S tretjim mestom je vodstvo v skupnem seštevku celinskega pokala po 16. tekmah prevzel Avstrijec Clemens Aigner.

Že pred tekmama v Bischofshofnu si je Slovenija preko Anžeta Laniška zagotovila sedmo kvoto za tekme svetovnega pokala za periodo do svetovnega prvenstva v Lahtiju.

Celinski pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval na prenovljenih skakalnicah v turškem Erzurumu.

STA


Najbolj brano