Jaka Hvala bo skakal v Kuusamu

Medtem ko so alpski smučarji že zakorakali v novo (zimsko) sezono svetovnega pokala, se smučarji skakalci vanjo šele podajajo.

Jaka Hvala Foto: © Lehtikuva Lehtikuva / Reuters
Jaka Hvala Foto: © Lehtikuva Lehtikuva / Reuters

LJUBLJANA > Prva postaja bo finski Kuusamo, ki bo gostil skakalno karavano med 24. in 26. novembrom. Selektor slovenske reprezentance Goran Janus je že določil šesterico, ki naj bi nosila glavno tekmovalno breme v prvem delu sezone oziroma do novoletne turneje.

Prvo ime ekipe, ki je zaradi poškodbe ostala brez Roberta Kranjca, je seveda lani premočni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Peter Prevc, v moštvu so še njegov brat Domen Prevc, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Anže Lanišek in primorski reprezentant Jaka Hvala (na fotografiji). Član SSK Ponikve je na poletni veliki nagradi skakal s spremenljivim uspehom, na Kuusamo pa ga vežejo grenko-sladki spomini. V svoji najuspešnejši sezoni 2012/13, je na tem finskem prizorišču nakazal svoj velik potencial. Po prvi seriji posamične tekme je celo vodil, a je nato tudi zaradi neugodnih vremenskih razmer ostal brez vrhunske uvrstitve in morda celo (prve) zmage, ki jo je nato dočakal v Klingenthalu februarja 2013. ASO


Najbolj brano