Jagodnik, Modrić, Kobe ...

Ta konec tedna začenjajo tekmovanje tudi košarkarji v tretji ligi, ki je razdeljena na tri skupine. V prvem delu bo pod primorskim drobnogledom zahodni del tekmovanja.

Goran Jagodnik (desno) je pred nekaj leti igral proti Barceloni, 
danes pa proti tretjeligašem. Foto: STA
Goran Jagodnik (desno) je pred nekaj leti igral proti Barceloni, danes pa proti tretjeligašem. Foto: STA

NOVA GORICA > Ajdovščina, Pivka, Postojna, Koper, Nova Gorica mladi in Tolmin. To je šesterica primorskih predstavnikov v prenovljenem tretjeligaškem tekmovanju, ki je letos še bolj razvejano. Lani sta bili dve skupini, letos so tri s 23 klubi. V osemčlanski zahodni skupini sta še Ilirija in Ljubljana. Prav moštvi iz prestolnice naj bi bili s primorskim pridihom glavna kandidata za eno od prvih dveh mest in končnico za napredovanje. Ilirija, ki jo vodi Saša Dončić, bo z Goranom Jagodnikom in Stipetom Modrićem favorit številka ena.

Ta konec tedna se začenja tudi tekmovanje v 4. slovenski košarkarski ligi, ki je razdeljeno na dve skupini. V zahodni bosta primorske barve zastopala Koš Koper in idrijska Hidria.

Največji tekmec naj bi bila Ljubljana, ki je košarkarskim privržencem bolj znana pod prejšnjim nazivom Pingvini. V svoje vrste so zvabili Postojnčana Miho Kobeta, kot sposojen igralec pa je prišel tudi Luka Valentinuzzi iz Nove Gorice. Ljubljanskima ekipama naj bi račune poskušali prekrižati predvsem mladi Koprčani, ki so se okrepili s primorskim znancem Adinom Kavgićem, pod košem pa se lahko zanesejo na izkušnje Petra Vujovića. Ajdovci, ki so izpadli iz druge lige, so izgubili nekaj nosilcev iz pretekle sezone, med njimi tudi organizatorja igre Jana Rebca.

Novogoričani so ostali brez Klemna Žigona, ki je odšel v zamejstvo, zaradi poškodbe niti Tineta Horvata. S Tolminci, Pivčani in Postojnčani, ki niso občutno posegali v svoje zasedbe, naj bi se borili za sredino lestvice oziroma brezskrbni obstanek. Po prvem skupinskem delu oziroma 14. krogih se bo tretjeligaško tekmovanje nadaljevalo po štirih kakovostnih razredih. Za napredovanje v drugo ligo se bosta potegovali po dve najboljši ekipi iz skupin zahod, vzhod in center.ASO


Najbolj brano