Mokri v bazenu in ob njem

“A to je tisto tekmovanje, ki smo ga včasih gledali po televiziji,” so navdušeno ugibali radovedneži, ki so jih k bazenu v Žusterni pritegnile napihljive palme, pisane tarče in živahnih pet ekip v barvnih majčkah z napisi Jadranske igre.

 Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > “Plavati znamo vsi,” pa so v smehu zagotavljali tekmovalci, preden so se spopadli s prvo igro. Ob robu bazena jih je spremljala dobra stotnija obiskovalcev, ki pa jih je - še preden se je tekmovanje dodobra razživelo - pregnal dež. Tekmovalci se kljub temu niso predali in med skakanjem v bazen streljali na gole, s samostrelom skušali zadeti plavajočo tarčo, z napihljivega otoka reševali “turistke” in veslali v plastičnih sodih. Z vodnimi vragolijami je najbolje opravila ekipa Luke Koper v zelenih majčkah. Drugi je bila ekipa Zdravstvenega doma Koper, tretja pa Gasilske brigade Koper. Tekmovali sta še ekipi zavoda za šport in mladino ter policistov.

Najboljši iz kvalifikacij v Žusternui se bodo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, na polfinalni turnir v Kranju. Slovenski finale bo 30. avgusta spet gostil Koper. Zaključek Jadranskih iger pa bo 19. septembra v Biogradu na moru, kjer se bodo slovenski zmagovalci pomerili z najboljšimi iz Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Grčije in Bolgarije. HR


Najbolj brano