Jadran prva žrtev

Rokometašice Mlinotesta so včeraj z zmago nad hrpeljskim Jadranom Bluemarine začele dolgo serijo pripravljalnih tekem pred evropsko sezono. Blizu prestopa v Ajdovščino je izkušena Teja Ferfolja.

Obramba Jadrana kljub podvajanju  ni bila kos višjim, 
močnejšim in boljšim igralkam Mlinotesta. Foto: Igor Mušič
Obramba Jadrana kljub podvajanju ni bila kos višjim, močnejšim in boljšim igralkam Mlinotesta. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Ponedeljkov uvod v serijo pripravljalnih tekem najboljše primorske ženske rokometne ekipe je bil v ajdovski dvorani Police vroč le zaradi vrhunca poletja. Domači Mlinotest je bil kot tretja ekipa lanskega prvenstva pač pretrd oreh za novinca v ligi, Jadran Bluemarine iz Hrpelj, ki je komaj začel priprave.

Gostje so v prvih 15 minutah z borbenostjo in hitrostjo še za silo držale korak z domačinkami, pri katerih sta manjkali bolna kapetanka Tina Rojc in poškodovana (zlomljen prst) Špela Ferfolja. Po izidu 10:8 so se dekleta Jadrana vse pogosteje zagozdila v čvrsti ajdovski obrambi in izgubljala žoge, ki so jih Ajdovke, na čelu s potencialno novinko Tejo Ferfolja (dosegla je kar enajst golov) hitro prenašale v protinapad in polnile mrežo Hrpeljk.

Trener Dušan Vidmar je bil s prikazanim zadovoljen : “Razlika je hitro narasla. Zato so se lahko naigrale tudi kadetinje. Teja Ferfolja se je dobro ujela z ekipo. Upam, da bo njen prestop iz Zagorja realiziran v tem tednu, saj je to za nas ta čas edina realno dosegljiva okrepitev.”

Z Zagorjem se bodo sicer Ajdovke doma pomerile že drevi ob 20. uri. Ob istem terminu bosta v ŠC Police v petek oziroma v ponedeljek gostovala še Žalec in Umag. Hrvaške gostje bodo prišle tudi s selekcijo U-13, ki bo z vrstnicami Mlinotesta dvoboj odigrala ob 18. uri. Omeniti velja, da so mlade Ajdovke v ponedeljek s 13:8 premagale reprezentanco Katarja U-16.

Ekipa Jadrana Bluemarine seveda kot novinec v ligi s skromnim proračunom nima takšnih ciljev kot Mlinotest. Že na pogled je ekipa pretežno mladinska. Trener Peter Kastelic novo sezono vidi predvsem kot izziv za doma vzgojena dekleta: “Po le treh treningih to, kar smo pokazali v Ajdovščini, seveda ni vse, kar znamo, je pa res, da se bomo trdo borili za obstanek. To bo priložnost za domače igralke, da se dokažejo. Imamo 16 dijakinj in študentk. Ekipa je perspektivna. Možno je, da bo prišla še kakšna igralka, vendar pa realno ni pričakovati, da bi zmogli pravo okrepitev. Vse, kar imamo, vlagamo v lastno rokometno šolo.”

Najverjetneje bodo za Hrpeljke odločilne tekme z drugim novincem v ligi, Brežicami, in nato z Ljubljančankami, mariborskim Branikom in koprskim Žurdom. Slednja trojica se je za obstanek med elito borila že lani.

Mlinotest : Jadran Bluemarine 34:23 (18:11)

> Dvorana Police, gledalcev 50, sodnika Kakovič in Brecelj (oba Aj.);

> Mlinotest: Bratina, Srečković, Pipan 3, Vidmar 2, Črnigoj 2, Svetik 6, Jonovič 2, Čajko 4, Schuster 2, Čermelj 2, Ferfolja 11.

> Jadran Bluemarine: Škamperle, Teraž, Strnad 5, Šiškovič 1, Poplašen 1, Urbančič 1, Maglica 2, Malec 3, Pavletič 5, Svetelšek 2, Švara 3.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano