Iztok Čop bo vodja slovenske olimpijske reprezentance v Riu

Slovenska veslaška in športna legenda Iztok Čop bo vodja slovenske olimpijske reprezentance v Riu de Janeiru prihodnje leto, je določil izvršni odbor (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) na seji v Ljubljani. "Želim si, da bi bila reprezentanca v Braziliji uspešna in pri tem ji bom pomagal po svojih najboljših močeh," je dejal Čop.

Slovenska veslaška in športna legenda Iztok Čop bo vodja 
slovenske olimpijske reprezentance v Riu de Janeiru prihodnje leto, je določil izvršni odbor (IO) Olimpijskega komiteja 
Slovenije (OKS) na seji v Ljubljani.
Slovenska veslaška in športna legenda Iztok Čop bo vodja slovenske olimpijske reprezentance v Riu de Janeiru prihodnje leto, je določil izvršni odbor (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) na seji v Ljubljani.  

LJUBLJANA > Predsednik OKS Bogdan Gabrovec je navedel, da sta bila vrhunska športnika, ki sta doslej vodila olimpijski reprezentanci, zelo dobra in uspešna; to vlogo sta pred Čopom opravljala srebrni olimpijec iz Atlante Andraž Vehovar (Peking 2008) in najboljša slovenska tekačica na smučeh doslej Petra Majdič (Soči 2012).

"Obe reprezentanci sta bili zelo uspešni. Kar se tekmovalnih uspehov je to zelo malo odvisno od mene. Sam imam nekaj izkušenj z vodenjem sredozemske reprezentance, organizacija OI pa bo na veliko višji ravni, tudi tekmovališča so zelo blizu drug drugemu. Uporabil bom tudi izkušnje, ki sem jih pridobil kot športnik. Vem, kaj olimpijci potrebujejo, da teče vse gladko in brez težav. Poleg tega bom skupaj s sodelavci iz OKS, športniki in drugimi člani skušal vzpostaviti čim boljše vzdušje v reprezentanci, ki je eden izmed temeljev za uspeh," je dodal Čop ter pojasnil, da so se z vodji reprezentanc panožnih športnih zvez že sestali in pretresli logistične in ostale vsebine načrta priprav na OI prihodnje leto.

Člani IO so pregledali finančno poslovanje OKS v prvi polovici leta, ki po besedah generalnega sekretarja OKS Edvarda Kolarja ne kaže možnosti negativnega stanja ob koncu leta, saj bodo na oktobrski seji IO predstavili rebalans finančnega načrta. OKS je imel v prvih šestih mesecih 44,9 odstotka načrtovanih odhodkov (2,5 milijona evrov), ter 41,9 odstotka načrtovanih prihodkov (2,36 milijona evrov).

STA


Najbolj brano