Izolani zmagali v Krškem

V 2. krogu 1. NLB leasing lige v soboto so rokometaši Krškega izgubili proti Istrabenz Plinom Izoli s 27:34 (12:17).

Izolski rokometaši so v soboto zmagali  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izolski rokometaši so v soboto zmagali  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KRŠKO > Rokometaši Krškega so po golih Tadeja Sobotiča in Matica Vrečarja tekmo učinkovito začeli, povedli z 1:0 in 2:1, kar pa je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Gostje iz Izole so zaigrali resno, z dobro obrambo prisilili domače v napake in hitro polnili mrežo gostiteljev. Vodstvo Izolanov z 9:4 in 11:5 je dalo slutiti, kdo bo osvojil novi prvenstveni točki.

Športna dvorana, gledalcev 150, sodniki: Kavalar (Celje), Teršek (Hrastnik). Krško: Kozole, Zorič 1, Dragan 1, Romih, Rozman 3 (1), Ban 1, Sobotič 2, Žitnik, Ferlin, Sikošek Pelko, Vrečar 8, Sintič 5 (1), Sendelbah 3, Zoran 3, Poznič. Istrabenz Plini Izola: Žgavec, Kević, Jurič 2, Grbec, Božič 6 (1), Pucelj 4, Gomezelj, Velkavrh 8, Grlj, Čosić 3, Vončina, Vukovič 5, Popovič 2. Sedemmetrovke: Krško 2 (2), Istrabenz Plini Izola 1 (1). Izključitve: Krško 4, Istrabenz Plini Izola 8 minut. Rdeč karton: /.

V prvem delu so se gostitelji še približali na minus 3 (12:15), takoj po menjavi strani pa so imeli gostje spet šest golov naskoka, ki je sredi drugega dela narasla že na 24:16 in visoka razlika je ostala na semaforju vse do konca 60. minute.

V naslednjem krogu bodo Krčani v petek gostovali v Trebnjem, Primorci pa bodo v domači dvorani v soboto gostili ekipo iz Slovenj Gradca.

STA


Najbolj brano