Izolani za gol prekratki

Istrabenz plini so v Novem mestu sicer izgubili, a jim je tekma vlila upanje, da lahko v novi sezoni, za razliko od prejšnje, računajo tudi na kakšno točko z gostovanj.

Peter Božič je za Izolo zadel šestkrat (fotografija je iz arhiva)
Peter Božič je za Izolo zadel šestkrat (fotografija je iz arhiva) 

Krka : Istrabenz plini Izola 24:23 (13:11)

NOVO MESTO> Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika Rižner in Teršek.

Krka: Vrbinc, Jurečič, Flajs 1, Leban, Didovič, Okleščen, Erčulj 3, Fink 2, Štengelj, Irman, Grubar, Furdi, Orlič 5, Papež 10, Cvikl 3, Klobčar. Trener: Slavko Ivezić.

Istrabenz plini Izola: Kevič, Vončina, Jurič, Jelovčan, Dolenc, Gorela 4, Božič 6, Špegel 3, Stepančič, Kojić 2, Bubnič, Koštric, Redžić 3, Fidel, Smolnik 5, Lukežič. Trener: Sebastjan Podbregar.

Dvoboj približno enakovrednih moštev je bil odprt do predzadnje minute, ko so si Dolenjci priigrali tri zadetke prednosti, Primorci pa so lahko le še ublažili poraz. Gostje so sicer bolje začeli in povedli 7:4. Njihov nalet je zaustavil domači trener Slavko Ivezić z minuto odmora. Preostanek prvega polčasa je z delnim izidom 9:4 dobila Krka. Izolani, pri katerih sta se v vratih izmenjevala Dragan Kevič in Blaž Vončina, tega zaostanka kljub učinkoviti igri Petra Božiča do konca niso uspeli nadoknaditi. V obrambi jim je največ preglavic povzročal Jernej Papež, ki je dosegel 10 zadetkov.

Trener Istrabenza plinov Sebastjan Podbregar: “Moštvi sta se borili od začetka do konca, na koncu pa je zmagal malo srečnejši nasprotnik. Trener Ivezić nas je dobro naštudiral. Videl je, da smo tanki na zunanjih položajih oziroma da nimamo strelca, ki bi lahko zadel z devetih metrov. To so s pridom izkoristili. Njihova vratarja niti nista ubranila veliko strelov, saj so naše poskuse prebijanja obrambe že prej prekinjali s prekrški. Fantom nimam kaj očitati. Tekma je pokazala pomanjkljivosti, ki jih bomo morali odpraviti. Videli pa smo, da lahko igramo tudi v gosteh.”

Trener Krke Slavko Ivezić: "Zadovoljni smo, kajti vedeli smo, da zmago nujno potrebujemo. Mogoče je sedaj neka začetna trema padla, sedaj pa gremo z delom naprej. V obrambi smo igrali zelo dobro. Mogoče danes edino vratarji niso bili na nivoju, vendar ekipa pokaže karakter, če lahko zmaga kljub slabši predstavi vratarjev.”BK

Zvezda Logatec : Antrum Sežana 24:23 (11:13)

LOGATEC> Sežanke so odigrale tekmo v skladu s pričakovanji poznavalcev. Dobro so se borile, imele so tudi priložnost za točko, a niso izkoristile zadnjega napada. Gostiteljice so imele v krstnem nastopu v prvi ligi nekaj treme, kar se je poznalo predvsem v prvem polčasu. Po 40. minuti so Logatčanke prišle do treh zadetkov prednosti, kar jim je zadostovalo za zmago. Med boljšimi pri Antrumu so bile Dea Borjančič, Nina Ražem in Francesca Marsano. Pohvaliti velja tudi Metko Škabar, ki si je v prvem delu zvila nogo, a je kljub bolečinam odigrala tekmo do konca. BK


Najbolj brano