Izolani z enajstim mestom že končali sezono

Rokometaši Rika Ribnice so v 26., zadnjem krogu rednega dela 1. NLB Leasing lige premagali Istrabenz pline Izolo z 32:26 (16:7).

Trener Izolanov Borut Hren Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Trener Izolanov Borut Hren Foto: Tomaž Primožič/Fpa

RIBNICA > Rokometaši Ribnice so z zmago potrdili uvrstitev v ligo za prvaka, medtem ko so Primorci z enajstim mestom že končali sezono. Dolenjci so bili od začetka do konca prepričljivo boljša ekipa in na koncu zasluženo in zanesljivo slavili.

Igralci iz Izole so vodili le pri 1:0, nato pa so dobili kar osem golov zapovrstjo, kar je že nakazalo, v katero smer bo šla ta tekma. Prednost domačih je že v prvem polčasu znašala tudi deset zadetkov, tako da je bilo drugih 30 minut zgolj formalnost.

V teh so Ribničani večino časa vodili za sedem, osem, tudi devet golov in tako Izolčanom niso dali najmanjše možnosti za uspeh.

Pri domačih je bil s petimi goli najboljši Nik Henigman, pri gostih pa Andraž Velkavrh z osmimi.

> Športna dvorana, gledalcev 300, sodnika: Kavalar in Turnšek (oba Celje).

> Riko Ribnica: Leban 1 (1), Fink 2, Celminš 5, Grebenc 4, Knavs 2, Henigman 5, Skušek 2 (1), Pucelj 2, Petek, Nosan 2, Klarič, Kljun 1, Perovšek, Batinič, Atanasov 4, Košmrlj 2 (1).

> Istrabenz plini Izola: Gregorič, Jurič 3, Čolić 2, Božič 3, Stepančič 2, Žgavec 2, Kecman, Štavar, Redžič 1, Ravlija, König 3, Velkavrh 8, Matijaševič 2.

> Sedemmetrovke: Riko Ribnica 3 (3), Istrabenz plini Izola 3 (2).

> Izključitve: Riko Ribnica 8, Istrabenz plini Izola 6 minut.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano