Izolani ugnali Slovan

Rokometaši Istrabenz Plinov Izole so v 11. krogu 1. NLB Leasing lige premagali Slovan s 30:27 (12:12).

Peter Božič Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Peter Božič Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Rokometaši Izole so v domači dvorani dobili dvoboj z neposrednimi tekmeci v boju za obstanek. Obračun proti Slovanu so začeli nekoliko bolj zadržano, saj so zaostajali do 4:5. Ko so rezultat spreobrnili v svojo korist, prednosti niso več zapravili. Do konca prvega polčasa so vodili za en gol, na odmor pa šli z začetnim izhodiščem (12:12).

Na začetku drugega polčasa so prednosti povišali na +2, nato na +3, toda Ljubljančani se niso predali. Ujeli so priključek (20:21), po 23:22 za domače igralce pa se je tehtnica spet nagnila na primorsko stran.

Najboljši strelec tekme je bil na gostujoči strani Nejc Planinc, ki je zadel osemkrat, pri domačih je sedemkrat zadel Andraž Velkavrh.

Slovan bo naslednjo tekmo igral čez teden dni, ko bo gostil Dobovo, Istrabenz Pline Izolo dan kasneje čaka gostovanje pri Jeruzalemu Ormožu.

> Športna dvorana, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Leskovec (Celje).

> Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 6, Čolić, Jerek 3, Božič 3 (1), Stepančič 6, Žgavec, Kmetič, Čosić 4, Kecman, Vončina, Vukovič 1, Velkavrh 7 (1), Konig, Matijašević, Madžarević.

> Slovan: Nunčič, Prevolnik 1, Kikanović 2, Marinček 4, Marušič 4, Selaković, Marojević 1, Škorc, Erak 1, Krivic 1, Topolovic 4, Grojzdek 1, Planinc 8 (2), Charrier, Demšar, Gavranić.

> Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 2 (3), Slovan 2 (2).

> Izključitve: Istrabenz Plini Izola 8, Slovan 6 minut.

> Rdeč karton: Grojzdek (36.), Čosić (59.).

STA


Najbolj brano