Izolani premagali Krko

Rokometaši Istrabenz Plinov Izole so včeraj v 20. krogu 1. NLB Leasing lige premagali Krko s 28:25 (13:15).

Izolski rokometaši bodo   v sredo gostovali v Celju. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Izolski rokometaši bodo v sredo gostovali v Celju. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

IZOLA > Primorci so odpor gostov strli v drugem polčasu, predvsem po zaslugi razpoloženega Petra Božiča. Ta je prispeval levji delež k peti zmagi Izole v prvenstvu, ki pa ekipe ni premaknila z enajstega mesta. Na drugi strani Dolenjci kljub desetemu porazu ostajajo šesti.

Rokometaši iz Izole so bolje začeli tekmo in po delnem izidu 4:0 v 13. minuti vodili že z 9:5. Toda druga polovica polčasa je pripadla gostom. Ti so gostiteljem takoj vrnili s 4:0 in jih ujeli na 9:9, nato pa si v končnici polčasa priigrali dva zadetka zaloge.

Športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žitnik (Trebnje). Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 1, Madžarevič, Batič, Božič 11 (3), Stepančič 2, Kojić, Žgavec, Čosić 2, Selišnik 2, Vončina, Redžić 5, Vukovič 1, Gomezelj, Velkavrh 4, Kević. Krka: Jurečič 4 (2), Didovič 2, Okleščen 8, Bevec, Rojc 4, Pršina, Štangelj, Irman 1, Jakše, Rašo, Furdi, Smolnik 1 (1), Cvikl 1, Božič, Adamčič, Klobčar 4. Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 4 (3), Krka 4 (3). Izključitve: Istrabenz Plini Izola 6, Krka 4 minute. Rdeči karton: /.

V drugem polčasu so prednost najprej povišali na tri zadetke, kar pa ni ustavilo domačinov. Ti so med 35. in 39. minuto na krilih Petra Božiča naredili delni izid 5:0 in spet prešli v vodstvo. Do konca tekme ga niso več izpustili iz rok, predvsem po zaslugi Božiča, ki je v drugem polčasu dosegel kar deset od svojih 11 golov.

S tem je bil tudi najboljši strelec tekme, pri gostih je osemkrat zadel Grega Okleščen.

Izola bo v sredo gostovala v Celju, Krka bo v soboto gostila trebanjski Trimo.

STA


Najbolj brano