Izolani končno zmagali doma

Rokometaši Istrabenza Plinov Izole so v sredini tekmi 15. kroga 1. NLB Leasing lige premagali Krško s 35:25 (15:10).

Jakob Vukovič je za Izolo zadel devetkrat. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Jakob Vukovič je za Izolo zadel devetkrat. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Izolani so z navdahnjeno in prepričljivo predstavo v vnaprej odigrani tekmi 15. kroga končno prišli do prve zmage na domačem igrišču to sezono - Istrabenz plini Izola : Krško 35:25 (15:10).

Športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Kavalar (Celje) in Teršek (Hrastnik). Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Vončina, Kević, Selišnik, Jurič 3, Madžarević 1 (1), Batić, Božič 9 (1), Zorič-Stepančič 2, Gomezelj, Čosić 6, Vuković 9, Velkavrh 1 (1), Matjaševič 4. Krško: Žitnik, Polutnik, Dragan 3 (2), Zorić, Rozman 4 (1), Dular 2, Ban 1, Sobotič 5, Kodrič 3 (1), Kastelic 2, Sikošek-Pelko 1, Hriberšek, Sendelbah 3, Zoran 1. Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 4 (3), Krško 6 (4). Izključitve: Istrabenz Plini Izola 6, Krško 4 minute.

Ker je Krško zadnje na lestvici, sta točki še toliko bolj pomembni. Izolani bodo tako precej lažje odigrali drugi del sezone. Za domače so gole dosegli Božič in Vukovič po 9, Čosić 6, Matijašević 4, Jurič 3, Stepančič 2, Žgavec in Velkaverh po 1. Da bosta točki ostali doma, je bilo jasno že v 21. minuti, ko so Izolani po izjemni seriji obramb (skupno 19 na tekmi) vratarja Vončine 21. minuti povedli z 12:5.

“Prevladala je želja po zmagi, po prvih točkah doma in prevladala je bolj izkušena ekipa. Končno smo bili v skoraj popolni zasedbi, tako da je lahko trener vseskozi rotiral igralce in smo bili vseh 60 minut tudi bolj sveži kot doslej,” je bil razumljivo zadovoljen Jakob Vukovič, ki je proti Krškemu odigral eno najboljših tekem v karieri.

Državno prvenstvo se bo zavoljo svetovnega prvenstva v Katarju nadaljevalo 14. februarja prihodnje leto, ko bo izolska ekipa gostovala v Slovenj Gradcu, v Krško pa prihaja trebanjski Trimo.

NR, STA


Najbolj brano