Izolani končnico začeli s porazom

Rokometaši Maribora Branika so v tekmi 1. kroga končnice za obstanek lige NLB premagali Istrabenz pline Izolo z 31:14 (21:5).

 Foto: STA
Foto: STA

MARIBOR > Maribor je redni del državnega prvenstva končal na petem mestu in za četrtim mestom, ki je še vodilo v končnico za prvaka, zaostal za dve točki. Proti Izoli, ki je v Mariboru nastopila z vsega 12 igralci, je bil danes v vlogi velikega favorita, saj so Primorci 22 tekem lige NLB končali z 22 porazi. Štajerci so na koncu tekmece visoko porazili.

Mariborski rokometaši so glavnino dela opravili že v prvem polčasu. Tekmo so namreč odprli s petimi goli, vmes enega prejeli, pa spet zabili tri. Z delnim izidom 7:1 med 14. in 21. minuto so povedli že za +11 (15:4), do polčasa pa so razliko povečali na 21:5. Čeprav je bilo po 30 minutah igre že jasno, da bosta dve točki šle na Štajersko. Strateg domače ekipe Sebastjan Sovič je lahko v drugem polčasu dal priložnost še preostalim igralcem. Gostujoči trener Peter Pucelj pa je lahko bil veliko bolj zadovoljen z drugim polčasom, ki se je končal z 10:10.

Dvorana Lukna, gledalcev 80, sodnika: Škvarč (Ribnica) in Knez (Ajdovščina).

Maribor Branik: Pernek 3 (1), Kapular, Rožman 3 (1), Bogadi, Sok 3, Tomič 1 (1), Hrastnik 2, Leben, Velkavrh 2, Fižuleto 2, Budja 2 (1), Verdinek 4, Ž. Stopar, Čagalj 1, Štumpfl 6, Kete 2.

Istrabenz plini Izola: D. Stopar 3 (2), Beganovič, Čolić 1, Žgavec 1, Logar, Smej 2, Božič, Vukovič 3, Poberaj 2, Radojević, Konig 2, Madžarević 1.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (4), Istrabenz plini Izola 2 (3).

Izključitve: Maribor Branik 2, Istrabenz plini Izola 2 minuti.

Mariborčane v naslednjem krogu prihodnjo nedeljo čaka še ena domača tekma, igrali bodo s Trimom Trebnjem, Izolčane dan prej čaka Slovenj Gradec pred domačimi gledalci.

STA


Najbolj brano