Izolani izgubili v Slovenj Gradcu

Rokometaši iz Slovenj Gradca so v 16. krogu 1. NLB Leasing lige premagali Izolo Istrabenz Pline z 32:24 (18:10).

 Elvin Čosić je z osmimi zadetki bil najuspešnejši strelec pri Izolanih. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Elvin Čosić je z osmimi zadetki bil najuspešnejši strelec pri Izolanih. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SLOVENJ GRADEC > Koroški rokometaši so dosegli osmo zmago v državnem prvenstvu, z njo pa so se zavihteli na visoko šesto mesto v 1. NLB Leasing ligi, medtem ko Primorci ostajajo na 12. mestu v 14-članskem tekmovanju.

Športna dvorana, gledalcev 300, sodnika: Žibret in Teršek (oba Trbovlje). Slovenj Gradec 2011: Humek, Ošlovnik, Šavc, Voršič 4, Zbičajnik 2, Čivčič 2, Ovniček 6 (3), Doberšek 4, Krebs, Kresnik, Kobold 4 (1), Šol 6, Soldo, Plešej, Podstenšek 3, Štumpfl 1. Istrabenz Plini Izola: Vončina, Jurič, Madžarević 1, Čolić, Božič 3, Stepančič 7, Žgavec 1, Čosić 8, Vuković, Gomezelj, Velkavrh 4, Žajdela, Kević, Batič. Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 6 (4), Izola Istrabenz Plini 2 (0). Izključitve: Slovenj Gradec 2011 8, Izola Istrabenz Plini 4 minute.

Gostitelji so si hitro priigrali vodstvo z 12:4, po njem pa je bilo jasno, da bosta točki ostali v Slovenj Gradcu. Izbranci Borisa Soviča so tudi v nadaljevanju imeli škarje in platno v svojih rokah, gosti jim niso bili enakovredni v nobeni rokometni prvini, o čemer zgovorno priča končni izid.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Rok Ovniček in Žan Šol, ki sta dosegla po šest golov, v gostujoči pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Elvin Čosić z osmimi in David Stepančič s sedmimi zadetki.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, izolska pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v soboto, 21. februarja.

STA


Najbolj brano