Izolani izgubili v Ribnici

Rokometaši Ribnice Rika so v 14. krogu 1. NLB Leasing lige v soboto premagali Istrabenz Pline Izolo s 26:23 (11:12).

Peter Božič je bil v soboto najbolj učinkovit v ekipi Istrabenz Plini Izola.    Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Peter Božič je bil v soboto najbolj učinkovit v ekipi Istrabenz Plini Izola.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

RIBNICA > Ribničani so se dolgo časa mučili s tekmeci z Obale, na koncu pa vendarle osvojili obe točki in z deveto zmago zadržali peto mesto v državnem prvenstvu.

Športna dvorana, gledalcev 150, sodnika: Humek (Dobova) in Murko (Šmarje pri Jelšah). Riko Ribnica: Perovšek, Klarič, Leban 8 (5), Fink 4, Atanasov, Grebenc 1, Henigman 1, Skušek 2 (1), Andoljšek 2, Pucelj 3, Pahulje, Nosan, Markovič 5, Batinič, Košmrlj. Istrabenz Plini Izola: Vončina, Jurič 5, Madžarević, Grbec, Božič 7 (3), Žgavec, Čosić 6, Vuković 5, Kević, Matjaševič. Sedemmetrovke: Riko Ribnica 9 (6), Istrabenz Plini Izola 4 (3). Izključitve: Riko Ribnica 14, Istrabenz Plini Izola 12 minut. Rdeč karton: Grebenc (29.).

Tekma je bila vseskozi izenačena, številčno “podhranjeni” Izolani, ki so v deželo suhe robe pripotovali zgolj z desetimi igralci, so si na začetku drugega polčasa priigrali dva gola prednosti (13:11). Gostitelji so kar nekaj časa potrebovali, da so strnili svoje vrste, po njihovem vodstvu s 17:16 pa si vse do konca zanimive tekme niso več privoščili rezultatskega primanjkljaja.

V ribniški ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Patrik Leban z osmimi in Alen Markovič s petimi zadetki, v gostujoči pa so se le štirje igralci vpisali med strelce. Prav vsi so bili učinkoviti, najbolj Peter Božič, ki je tekmo končal s sedmimi goli.

Zasedba iz Ribnice bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, izolska pa bo gostila Krško. Obe tekmi bosta v soboto, 20. decembra.

STA


Najbolj brano