Izolani doživeli že 14. poraz v nizu

Rokometaši Rika iz Ribnice so v 14. krogu 1. slovenske lige premagali Istrabenz Pline Izolo s 34:25 (14:10).

Rokometaši Rika iz Ribnice so v 14. krogu 1. slovenske lige 
premagali Istrabenz Pline Izolo s 34:25 (14:10). Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Rokometaši Rika iz Ribnice so v 14. krogu 1. slovenske lige premagali Istrabenz Pline Izolo s 34:25 (14:10). Foto: Tomaž Primožič/Fpa

RIBNICA > Obračun vodilne in zadnjeuvrščene ekipe v dosedanjem delu državnega prvenstva se je pričakovano razpletel z zmagoslavjem favorizirane zasedbe iz Ribnice, medtem ko je izolska doživela že 14. poraz v nizu.

Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so po zmagoslavju nad romunskim Temišvarom še vedno pod vtisom zgodovinskega napredovanja v skupinski del pokala EHF. V tem tednu so dobili svoje tekmece v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na evropskih tleh (francoski Saint-Raphael, danski GOG Gudme in nemški Füchse Berlin), na današnjem obračunu s primorskimi tekmeci pa se niso pretirano utrudili in so zlahka osvojili obe točki.

Beguš je dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, ki se niso pretirano naprezali, navkljub temu pa so zanesljivo osvojili novi dve točki. Reprezentanta Jan Grebenc in Nik Henigman sta bila s šestimi goli najbolj učinkovita domača strelca, toliko zadetkov je v gostujoči dosegel tudi Kristjan Jurič.

Zasedba iz Ribnice bo v prihodnjem krogu gostila ptujsko Dravo, izolska ekipa pa Dobovo. Obe tekmi bosta v soboto, 10. decembra.

> Športni center, sodnika: Kržan in Teršek (Hrastnik).

> Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban, Fink 2, Grebenc 6, Knavs 1, Henigman 6, Skušek, Pucelj 2, Pahulje 4, Nosan, Kovačič 4, Erak 2, Kljun 4, Kulenović 2, Košmrlj 1.

> Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 6 (4), Stopar 4, Božič 2, Beganović 3, Žgavec 1, Zorič-Stepančič, Čolić, Logar, Kecman, Vuković 4, Poberaj 1, Radojević 4, König, Madžarevič.

> Sedemmetrovke: Riko Ribnica 1 (0), Istrabenz Plini Izola 5 (4).

> Izključitve: Riko Ribnica 8, Istrabenz Plini Izola 0 minut.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano