Izola ostaja na dnu

Dol TKI Hrastnik je v 6. krogu 1. slovenske rokometne lige premagal Istrabenz Pline Izolo s 25:22 (11:12).

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

HRASTNIK > Obračun ekipe s spodnjega dela lestvice je pričakovano pripadel zasavskemu moštvu, ki je zmagal drugič, medtem ko Izola ostaja na dnu in brez točke.

Primorci so tekmo začeli odlično, saj so v osmi minuti vodili s 4:0, sredi polčasa pa s 7:2. Gostitelji so se prebudili v 17. minuti pri zaostanku 3:8, ko so zadeli štirikrat zapored in ujeli priključek. V 28. minuti je bilo prvič na tekmi izenačeno (10:10), na odmor pa so gosti še šli z golom zaloge.

Vendar so domači takoj na začetku drugega polčasa z dvema goloma Davida Jakopiča prvič na tekmi povedli, v 37. minuti pa vodili s 15:13. Primorski rokometaši so s tremi zaporednimi goli spet povedli, pot do zmage pa so gostitelji tlakovali med 45. in 55. minuto, ko so zadeli petkrat, prejeli pa niso nobenega gola. Semafor je kazal 22:18. V zadnjih petih minutah so zadržali vse poizkuse tekmecev.

Zasedba iz Dola pri Hrastniku bo v 7. krogu gostovala v Ribnici, izolska pa se bo s Koprom zavoljo nastopa v evropskem pokalu EHF pomerila šele 5. novembra.

> Športna dvorana, sodnika: Kavalar (Celje) in Majer (Trebnje).

> Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 4 (1), Pintar, Ajdari 4 (3), Zore 3, Škorc, Jazbec 1, Guček 5, Moljk, Hribšek 4, Robnik, Ramić, Ribič, Jakopič 4, Simončič, Sikošek.

> Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 4, Stopar, Božič 4, Beganovič 1, Stepančič 5, Selišnik 1, Čolić, Žgavec, Kecman, Puhanič, Vuković 1, Poberaj, Radojević 5, König 1, Madžarević.

> Sedemmetrovke: Dol TKI Hrastnik 5 (4), Istrabenz Plini Izola 0.

> Izključitve: Dol TKI Hrastnik 0, Istrabenz Plini Izola 8 minut.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano