Izkupiček je boljši od igre

Spomladanska premiera se koprskim nogometašem ni izšla po željah. Glede na prikazano igro pa so lahko z osvojeno točko zadovoljni bolj kot Celjani.

Celjani (v beli opremi) so bili boljši tekmec, zadel pa je Nino 
Pungaršek (desno).  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Celjani (v beli opremi) so bili boljši tekmec, zadel pa je Nino Pungaršek (desno).  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Ob pestrem nedeljskem športnem dogajanju v Kopru in okolici so bile tribune stadiona Bonifika kljub skorajda spomladanskemu vremenu skoraj prazne.

Maloštevilni gledalci so v prvi enajsterici domače ekipe videli znane obraze, saj je bil ob deseterici nosilcev igre iz jesenskega dela sezone edini novinec Igor Nenezić, ki je vrata Kopra nazadnje branil konec decembra 2013 ob domačem porazu proti Olimpiji.

FC Koper : Celje 1:1 (0:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 250, sodnik: Obrenović (Ljubljana) 5,5. Strelca - 0:1 Pungaršek (41), 1:1 Džinić (ag, 55).

Luka Koper: Nenezić 6,5, Dedić 5,5 (od 46. Kokorović 6), Gregov 6, Andrejašič 6, Datković 6,5, Teijo 5 (od 46. Pučko 6), Ibričić 6, Pranjić 6,5 (od 74. Paljk 5,5), Vekić 5,5, Belima 5,5, Valencia 5,5. Trener: Igor Pamić.

Celje: Kotnik 6, Travner 6, Hadžić 5,5, Džinić 5, Barišić 6,5, Pungaršek 6,5, Pišek 6, Požeg Vancaš 6,5, Belić 6 (od 86. Cvijanović-), Rahmanović 6 (od 85. Podlogar-), Volaš 6,5. Trener: Igor Jovičević.

Rumeni kartoni: Andrejašič, Pučko, Kokorović; Požeg Vancaš, Hadžić, Barišić, Rahmanović; rdeč karton: Hadžić (2 x R).

Večina prišlekov v zimskem prestopnem roku se muči s poškodbami, tako da je imel domači trener Igor Pamić pri sestavi moštva bolj ali manj zvezane roke. Prave uigranosti pri staroselcih ni bilo videti, saj je koprsko moštvo v prvih 45 minutah delovalo povsem razglašeno in je le sramežljivo ogrožalo Matica Kotnika. Medtem so na drugi strani Celjani s hitrimi kombinacijami zlahka prihajali pred domači kazenski prostor.

Nenezić se je prvič izkazal v deseti minuti ob strelu Rudija Požega Vancaša, v nadaljevanju pa so domači branilci morali nekajkrat resno posredovati ob podajah pred koprska vrata. Dalibor Volaš je v konici napada večkrat nase vezal tako Tonija Datkovića kot Šimeta Gregova, zato so imeli njegovi soigralci veliko prostora za juriše iz drugega plana. Eno izmed uigranih akcij je v končnici prvega polčasa hladnokrvno dokončal celjski defenzivni vezist Nino Pungaršek in grofom priigral zasluženo prednost.

+ Pravijo, da velike ekipe osvajajo točke tudi s slabo igro, ampak Koper je imel le golo srečo.

- Kljub standardni postavi so Koprčani pripravili zelo malo uigranih akcij. Domači zvezdniki so pretežno solirali.

Pamić je med polčasom opravil dve menjavi, kar pa ni prineslo bistvenih zasukov. Že v prvi minuti nadaljevanja se je sam pred Nenezićem znašel Volaš, a se rezultat ni spremenil. Domači navijači so zaman čakali na koprsko ofenzivo, do katere pa ob razglašeni zvezni vrsti, v kateri je le Danijel Pranjić igral na pričakovani ravni, nikakor ni hotelo priti. Ravno Pranjić je bil najbolj zaslužen za nepričakovano izenačenje, saj so tako Kotnik kot njegovi branilci ob ostri podaji v kazenski prostor Celja slabo reagirali, naposled pa je žogo v lastno mrežo potisnil Elvedin Džinić.

Upehani domačini so se zadovoljili z neodločenim rezultatom in tudi po drugem rumenem kartonu dolgoletnega igralca koprskega prvoligaša Damirja Hadžića so le redko pogledali proti gostujočim vratom. Po prodoru Datkovića in podaji Luke Vekića se je zapletel Belima, na drugi strani je najlepšo priložnost po strelu z glavo zapravil Volaš. V zadnjih minutah se je ob visokih podajah gostov s pravočasnimi posredovanji izkazal Nenezić, ki je bil po zadnjem žvižgu nezanesljivega Radeta Obrenovića zadovoljen s končnim izkupičkom.

“Glede na slab prvi polčas lahko osvojeno točko ocenim kot uspeh, čeprav bi morda lahko v končnici iztržili več. Upam, da se bodo poškodovani igralci čim prej priključili moštvu in nam pomagali do boljših rezultatov,” je povedal vratar Kopra Igor Nenezić. Celjski trener Igor Jovičević je obžaloval nespretno prejeti zadetek: “Zaslužili smo si več. Menim, da smo glede na prikazano, nesrečno izgubili dve točki.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano