Izjemna vrnitev Vonnove na smuku, Mazejeva osma

Američanka Lindsey Vonn je zmagala na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v Lake Louisu in je že na drugi tekmi po skoraj enoletnem premoru ugnala vse tekmice. Tina Maze je bila po veliki napaki osma (+0,89), vendar je ostala v skupnem vodstvu v pokalu. Na superveleslalomu v Beaver Creeku sta Slovenca ponovno ostala praznih rok.

Lindsey Vonn je  že na drugi tekmi po skoraj enoletnem premoru ugnala vse tekmice. Foto: Wikipedia
Lindsey Vonn je že na drugi tekmi po skoraj enoletnem premoru ugnala vse tekmice. Foto: Wikipedia

LAKE LOUISE, BEAVER CREEK > Ameriško zmagoslavje sta na drugem in tretjem mestu dopolnili Stacey Cook (+0,49) in Julia Mancuso (+0,57).

Ilka Štuhec je zasedla 27. mesto (+2,04), Maruša Ferk je bila 40. (+3,87), Vanja Brodnik pa 42. (+4,19). Tekma je bila po nastopu najboljših nekaj pred startom Brodnikove prekinjena zaradi slabe vidljivosti na startu, a so jo pozneje nadaljevali.

Avstrijec Hannes Reichelt je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v ameriškem Beaver Creeku. Vodilnega v seštevku pokala Norvežana Kjetila Jansruda, ki je pred tem slavil na treh tekmah zaporedoma, je ugnal za 52 stotink sekunde. Tretji je bil Francoz Alexis Pinturault (+0,62).

Slovenca sta ostala brez točk. Klemen Kosi je bil 33. (+2,72), Martin Čater pa je odstopil že po prvem merjenju časa, ko je bil 39.

STA


Najbolj brano