Izenačenje v 90. minuti

V 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije so se nogometaši Gorice in Celja razšli neodločeno 2:2 (1:1).

Amedej Vetrih Foto: Bostjan Bensa
Amedej Vetrih Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA > Celjani so v Gorici, kljub dejstvu, da so tam nazadnje slavili aprila 2007, veljali za prve favorite in zmago po osmih letih. Štajerci na zadnjih 12 gostovanjih niso izgubili, za nameček pa kar 375 minut niso prejeli gola. Zadnji so jih v gosteh julija lani na začetku sezone premagali Domžalčani, s katerimi se borijo za drugo mesto na prvenstveni lestvici. Goričani na drugi strani so v tekmo krenili z zavedanjem, da nujno potrebujejo točke, da se končno odmaknejo z mest, ki vodijo v dodatne kvalifikacije za obstanek v slovenski eliti.

Stadion v športnem parku, gledalcev 300, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče), Švarc (Ivančna Gorica). Strelci: 1:0 Martinović (29.), 1:1 Verbič (34.), 1:2 Verbič (83.), 2:2 Vetrih (90.). Gorica: Galinetta, Vetrih, Širok, Žigon (od 75. Ruggiero), Palembe, Eleko (od 63. Majcen), Jogan, Paqualini, Martinović, Caputo, Slivka (od 86. Džuzdanović). Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer (od 65. Žitko), Klemenčič, Verbič, Jugovič, Bajde, Omoregie (od 61. Lendrič), Kubo (od 46. Jeslinek), Sorie, Vidmajer. Rumeni kartoni: Slivka, Caputo; Jugovič, Vrhovec. Rdeči karton:/.

Na tekmi so nato prvi povedli gostitelji. V 29. minuti je po desni strani nevarno prodrl Blessing Chibuike Eleke, podal, odbito žogo od celjske obrambe pa je Dino Martinović z močnim strelom poslal za hrbet celjskega vratarja Matica Kotnika in dosegel svoj prvi gol po vrnitvi na severno Primorsko. Kotnik je bil zelo blizu novi uspešni obrambi, se žoge celo dotaknil, a je bil strel Martinoviča premočan.

A veselje domačih navijačev je bilo kratko. Celjani, ki so imeli nekaj več od igre in Goričanom nekajkrat povzročili težave v obrambi, so izenačili pet minut kasneje. Strelec je bil novopečeni reprezentant Benjamin Verbič, ki je zadel že 10. v sezoni. Najprej je s kakšnih 11 metrov streljal Gregor Bajde, domači vratar je Alberto Gallinetta je žogo odbil, a le do Verbiča, ki je poskrbel za izenačenje.

Po menjavi strani je za Celjane zaigral Jiri Jeslinek, ki je dodobra poživil igro in imel tudi dve priložnosti za vodstvo. Za njim je poskušal še Bajde, v domači vrsti je bil v 74. minuti nevaren Luka Majcen. V 83. minuti je vse kazalo na zmago gostov, ko je Verbič z nenadnim strelom s kakšnih 20 metrov premagal Gallinetto. Verbič je bil nevaren še minuto kasneje, ko je domačega vratarja rešila vratnica. A Primorci se niso predali in v sodnikovem podaljšku je Dino Martinovič na desni strani izvajal prosti strel, Celjani pa so pozabili na Amadeja Vetriha, ki je z glavo matiral nemočnega Kotnika.

Delno so bili lahko na koncu zadovoljni oboji. Gorica nadaljuje nepremaganost proti Celju, Štajerci pa nadaljujejo serijo uspešnih gostovanj. Obe moštvi bosta prvenstvo nadaljevali že v petek. Celjani bodo na Areni Petrol v lokalnem derbiju gostili velenjski Rudar, Goričani pa odhajajo na gostovanje v Zavrč.

STA


Najbolj brano