Izbral je Zver z vzhoda

Boksar Dejan Zavec se zopet vrača v ring. Pol leta po zadnjem dvoboju bo aprila znova skušal osvojiti naslov svetovnega prvaka po verziji WBF.

Se bo Dejan Zavec aprila znova veselil naslova svetovnega prvaka? Foto: STA
Se bo Dejan Zavec aprila znova veselil naslova svetovnega prvaka? Foto: STA

LJUBLJANA > Dejan Zavec se bo 11. aprila v mariborski dvorani Tabor pomeril v dvoboju supervelterske kategorije do 69,35 kilogramov z Belgijcem armenskega rodu Sašo Jengoianom.

Zavec, v karieri je doslej nanizal 38 borb in pri tem 34 zmagal, od tega devetnajstkrat s knock outom, poleg tega pa ima še tri poraze, se bo tokrat spoprijel s precej višje rangiranim borcem. Jengoian, oziroma Zver z vzhoda, je na lestvici poklicnih boksarjev uvrščen kar 27 mest višje in je na 10. mestu. V karieri je zbral 31 zmag v 33 dvobojih, od tega 21 s KO, enkrat je izgubil in enkrat boksal neodločeno.

Po Zavčevem mnenju bo Belgijec največjo nevarnost predstavljal s svojo vrhunsko armensko boksarsko šolo, poleg tega je s 183 centimetri tudi za 11 centimetrov višji od Ptujčana. “Reči moram, da je bilo v igri veliko imen različnih razsežnosti. Ponudila se mi je priložnost za naslov svetovnega prvaka in z velikim veseljem sem jo zagrabil,” je dejal Zavec, ki je bil nazadnje v ringu oktobra lani, ko je v Mariboru premagal Madžara Ferenca Hafnerja.

Armenska boksarska šola je v prostoru z Rusijo, Kazahstanom in Ukrajino ena najboljših v Evropi. “Ogledal sem si precej njegovih posnetkov in reči moram, da nisem opazil nobenega slabega elementa, vsaj takega ne, ki bi bil viden s prostim očesom,” poudarja ptujski boksar. Na kondicijski pripravi je delal že vse od decembra, zdaj se odpravlja v Magdeburg, kjer bo taktiko in tehniko pilil pod budnim očesom dolgoletnega trenerja Nemca Dirka Dzemskega. Potem ga ob vrnitvi v Slovenijo v zadnjih tednih pred dvobojem čakajo še sparingi. Zavec ne zanika načrtov o vrnitvi v ZDA, a želi iti korak za korakom in si znova priboriti naslov prvaka.

Dvoboj bo aprila spet na sporedu v dvorani Tabor, vstopnice bodo na voljo od 2. marca na vseh Petrolovih servisih in prodajnih mestih Eventima, organizator dvoboja Tomaž Barada pa pričakuje, da bo vseh 4500 mest, kolikor jih bo na voljo, bržkone razprodanih.

STA


Najbolj brano