Italijanski “hijeni” napadli Marqueza - ali obratno?

Bitka v svetovnem motociklističnem prvenstvu, v kateri ima poleg Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza precej pomembno vlogo še aktualni prvak Marc Marquez, je dobila novo, precej bizarno poglavje. Marquez je namreč španski policiji prijavil dva italijanska novinarja, ki naj bi fizično napadla njega in njegove bližnje.

Valentino Rossi se je zaradi kazni v petek pritožil na športno 
razsodišče Cas v Lozani, ki bo svojo odločitev sporočilo do 6. 
novembra. Odločilna dirka sezone bo na sporedu dva dni 
pozneje.

 Foto: Reuters
Valentino Rossi se je zaradi kazni v petek pritožil na športno razsodišče Cas v Lozani, ki bo svojo odločitev sporočilo do 6. novembra. Odločilna dirka sezone bo na sporedu dva dni pozneje.  Foto: Reuters

BARCELONA > Do incidenta je prišlo v petek pred motociklistovo hišo v katalonski Cerveri. Marquezov predstavnik je sporočil, da je prišlo do vrste "neprijetnih dogodkov". Skupina ljudi se je pojavila pred njegovim domom, začela kričati žaljivke na Marquezov račun, potem pa se je dogajanje stopnjevalo do prerivanja, v katerem so bili udeleženi člani Marquezove družine.

"Glede na resnost teh dogodkov smo zadevo prijavili in sledi običajna procedura pri takšnih kaznivih dejanjih," je še sporočil predstavnik dirkača, ki bo še en teden svetovni prvak razreda motoGP, potem pa bo krono predal bodisi Italijanu Rossiju ali rojaku Lorenzu.

Žaljiva napadalca naj bi bila novinarja italijanskega satiričnega programa Le Iene (Hijene) Stefano Corti in Alessandro Onnis, ki pa imata seveda svojo plat zgodbe. Ona naj bi bila žrtvi napada Marquezove družine, ki jima je tudi razbila kamero, potem ko sta novinarja neuspešno skušala predati Marquezu pokal, imenovan Coppa di Minchia, s katerim so mu želeli sarkastično čestitati za njegovo potezo na dirki v Maleziji. "Prišla sva do hiše njegovega očeta, kjer so bili Marc Marquez, njegov oče, brat in prijatelj. Ko sva želela predati pokal, so naju napadli in razbili kamero ter vzeli spominsko kartico. Verjetno so želeli večji pokal," sta novinarja zapisala na facebooku in dodala slike razbite opreme.

Španska Marca je predstavila Marquezovo plat zgodbe, kjer je dirkač potožil, da je bilo dogajanje žaljivo in tragikomično, obenem pa je njegov predstavnik izrazil upanje, da do takšnih dogodkov ne bo več prihajalo.

Vse skupaj je seveda povezano z dogodki na in ob stezah v zadnjih dneh. Potem ko je Rossi pred dirko v Maleziji obtožil Marqueza, da že kar odkrito pomaga Lorenzu v boju za naslov, je v Sepangu prišlo do stika med dirkačema še na stezi. Tam je krajšo potegnil Marquez, ki je po tesnem prehitevanju Rossija v šestem krogu padel, toda po dirki je vodstvo tekmovanja Rossija zaradi nešportne poteze - kamere so jasno pokazale, da si je pri odrivanju tekmeca pomagal tudi z nogo - kaznovalo s tremi kazeskimi točkami.

Italijanski veteran je tako skupno v sezoni zbral štiri takšne točke, kar ga po pravilih na naslednji dirki konec naslednjega tedna v Valencii uvršča na rep startne karavane, s tem po so se njegove možnosti za naslov precej zmanjšale. V SP ima pred zadnjim dejanjem Rossi še sedem točk naskoka pred Lorenzom.

Rossi se je zaradi kazni v petek pritožil na športno razsodišče Cas v Lozani, ki bo svojo odločitev sporočilo do 6. novembra. Odločilna dirka sezone bo na sporedu dva dni pozneje.

STA


Najbolj brano