Italijanska igra

Nogometaši Gorice bodo priprave na spomladanski del prvenstva pričeli 14. januarja. Do takrat naj bi bilo tudi jasno, ali bodo sklenili nov dogovor, s katerim od italijanskih prvoligašev.

Iztok Kavčič bo tudi spomladi vodil člansko ekipo Gorice. Foto: Jure Batagelj
Iztok Kavčič bo tudi spomladi vodil člansko ekipo Gorice. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > V igri naj bi bili trije klubi. Športni direktor Michele Dal Cin o imenih noče govoriti, dokler ne bo padla odločitev. “Če bomo sklenili sodelovanje, bo to zastavljeno na drugačnih osnovah, kot je bilo v primeru Parme, ki je v Novo Gorico poslala 30 svojih nogometašev. Prišli naj bi štirje, največ pet igralcev na leto, glavni namen pa je razvoj mladinske šole s priključitvijo nadarjenih igralcev iz Slovenije in Hrvaške, ki bi bili potem zanimivi partnerskemu klubu,” je pojasnil Dal Cin, ki v teh dneh rešuje kadrovsko križanko.

Jasno je, da bo več odhodov kot prihodov. V Gorici ne bo več posojenih igralcev Parme z neslovenskim poreklom. V Italijo so se tako vrnili Lorenzo Pasqualini, Ronaldo Vanin in Daniele Gragnoli. Ostajajo Marco Modolo in domači nogometaši, ki jih je Parma posodila Gorici do konca sezone.

Odšla sta tudi napadalec Ezekiel Henty, ki je barve Gorice jeseni branil kot posojen igralec Milana, brazilski zvezni igralec Venturim in še kdo, ki je dobil manj priložnosti, denimo Miha Kokol. Blizu vrnitve v Koper je tudi vratar Vasja Simčič. Prišla naj bi četverica, iščejo predvsem centralnega napadalca. Na seznamu bodočih novincev pa so tudi krilni napadalec, zvezni igralec, levi bočni nogometaš.

Ekipo bo tudi spomladi vodil Iztok Kavčič, v trenerski štab članske ekipe pa naj bi se vrnil Miran Srebrnič. Po uvodnem zboru bodo hitro začeli tudi z nizom prijateljskih tekem. Do spomladanskega nadaljevanja prvenstva, 21. februarja doma proti Luki Koper, jih bodo predvidoma odigrali osem.

ASO


Najbolj brano