Italijankam so vzele niz

Jakostna lestvica se je na uvodu v žensko člansko evropsko odbojkarsko prvenstvo na Nizozemskem izkazala kot realna. Domačinke so bile na prvi tekmi bistveno boljše od Slovenk, ki niso osvojile niza, vendar pa so naše prvega, presenetljivo, sinoči odvzele velesili Italiji.

Po slavnostnem poziranju na zgodovinski prvi tekmi slovenske ženske odbojkarske reprezentance  na EP je prišel 
grenak trenutek resnice. Uvodne tekmice so bile bistveno 
boljše. Foto: Ozs
Po slavnostnem poziranju na zgodovinski prvi tekmi slovenske ženske odbojkarske reprezentance na EP je prišel grenak trenutek resnice. Uvodne tekmice so bile bistveno boljše. Foto: Ozs

APELDOORN > Drugi poraz na prvenstvu je Sloveniji sinoči prizadejala Italija. Evropska podprvakinja iz leta 2009 je zmagala s 3:1. Slovenke so slabo začele, prva dva niza gladko izgubile na 9 in 12, tretjega pa so s srčno igro dobile na 24. V Četrtem nizu so Slovenke zmogle le enajst točk. Danes bo Slovenija igrala še s Poljsko, ki je tudi izgubila obe uvodni tekmi v skupini A. Le zmagovalec današnjega dvoboja bo ostal na evropskem prvenstvu.

V soboto so Slovenke pred 5500 gledalci na sploh prvi tekmi prvega članskega evropskega prvenstva za slovensko žensko odbojko klonile pod pritiskom premočnega tekmeca in izjemnega vzdušja. Evropske podprvakinje izpred šestih let, Nizozemke, so nekoliko popustile le v tretjem nizu, ko so Slovenke osvojile 22 točk. Prva dva sta se končala ekspresno - po le 12 in 14 slovenskih točkah. Slovenke so imele ob preslabotnem servisu velike težave z bistveno višjim nizozemskim blokom. V prvi postavi sta bili sicer Koprčanki - kapetanka Marina Cvetanovič (dosegla je le točko) in prosta igralka Katja Medved. Kanalska organizatorka, mladinka Eva Mori, bo na prvenstvu kot rezervistka čakala na priložnost.

IM


Najbolj brano