Istrske plesalke na evropskem vrhu v cheerleadingu

Evropskega cheerleading prvenstva, ki so ga drugi julijski vikend pripravili v Kopru se je udeležilo več kot 1200 nastopajočih iz Velike Britanije, Nemčije, Švice, Rusije, Ukrajine, Irske, Italije, Hrvaške in Slovenije. V tej konkurenci so se zelo izkazala tudi slovenska dekleta, še posebej Primorke.

Zadovoljne plesalke in plesalec, evropski prvaki iz AKS 
dance studio iz Svetega Antona.
Zadovoljne plesalke in plesalec, evropski prvaki iz AKS dance studio iz Svetega Antona. 

KOPER > Slovenske barve je zastopalo kar šest klubov in društev, kar štirje primorski: GD Capris (Koper), ŠK Flip (Piran), AKS dance studio (Sv.Anton) in ŠD Pike (Pivka).

Dekleta iz Gimnastičnega društva Capris (Capristars), ki trenirajo pod vodstvom Samante Čuk in Diane Flego, so ponovno potrdile naslov evropskih prvakinj v kategoriji minis cheer dance-open in evropskih podprvakinj v kar treh kategorijah: minis doubles cher dance (Tara Šabec in Anastasia Titova), minis doubles street cheer (Lana Hvastja in Tara Šabec) ter junior cheer dance. Tretje mesto je osvojila otroška hip hop skupina in mladinski pom pon par Livia Lisjak in Kristina Slapernik. Četrto mesto je zasedla otroška cheerleading skupina, otroška pom skupina in mladinski pom pon par Hana Avdič-Leticija Ambrožič. Obe trenerki sta zelo ponosni na izjemen rezultat, saj se dekleta s cheerleadingom ukvarjajo le dve leti.

Odlično so svoj nastop odplesali tudi tekmovalke (in plesalec) iz AKS Dance studia iz Svetega Antona, ki se ponašajo s tremi naslovi. Dekleta (in fant) iz Pobegov, Čežarjev, Bertokov, Dekanov, Sv. Antona, Marezig in okoliških vasi redno trenirajo pod strokovnim vodstvom Anite in Kaje Simčič. Gold Zajčice so postale evropske prvakinje v otroški pom kategoriji, starejše Queens evropske prvakinje v mladinski pom kategoriji, plesni par Teja Simčič-Maja Žele pa je evropski podprvak v mladinskih pom pon parih. Zajčice so postale evropske prvakinje v otroški hip hop cheer kategoriji, Queens evropske podprvakinje v mladinski hip hop kategoriji, skupina Mamitas (starost nad 30 let) je tudi evropski podprvak. Plesni par Tea Palčič-Zoja Obid je zasedel peto mesto v otroških pom pon parih, plesni par Tea Palčič-Lana Pavlovič pa četrto mesto v otroških hip hop cheer plesnih parih. Sicer sta v Kopru evropska podprvaka v članskih partnerskih dvigih postala Danimir Azirovič in Ela Sabadin iz ŠK Flip Piran. Evropske prvakinje so postale tudi Facemame iz ŠD Pike v kategoriji masters pom dance.

RN


Najbolj brano